298
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα | /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 12:40
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα
|/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 12:40

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που ελήφθη κατά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη.

Η παρέμβαση αυτή, σημείωσε στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου, είναι δυνατή χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022.

Πέραν του πατέρα Αντωνίου, η «Κιβωτός» διοικείται από ένα επταμελές διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο την πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία εσχάτως είχε εμφανιστεί στο πλευρό του συζύγου της, για να αντικρούσει τις καταγγελίες σε βάρος τους.

«Χρειάζεται πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές. Ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και οι αρχές λειτουργούν χωρίς να επιφυλάσσουν διακριτική αντιμετώπιση για τον καθένα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στάθηκε στην προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού», κάτι που όπως είπε, αποτελεί και μέλημα της κυβέρνηση.

Τα παιδιά, υπογράμμισε, «πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός δομής. Μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Κωστή Χατζηδάκη, Δόμνας Μιχαηλίδου και Γιώργου Σταμάτη, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της “Κιβωτού”. Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά και η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη».

Μέχρι σήμερα, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «στο χώρο επιμέλειας ανηλίκων παρατηρείται η δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Πολλές από αυτές τις δομές έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές και αποτρέψει ανθρώπινες τραγωδίες. Ωστόσο, θέλουμε να προχωρήσουμε με ακόμα πιο γρήγορα βήματα στην αποϊδρυματοποίηση, την αναδοχή και την υιοθεσία των παιδιών».

«Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης παιδιών είναι ξεκάθαρες και συνοψίστηκαν κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή του σχετικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης με τη φράση του πρωθυπουργού ‘’καμία ανοχή’’», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...