425
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Πώς να «κάψεις» 44 δισ. δολάρια σε δύο εβδομάδες: Ο Μασκ προειδοποιεί για χρεοκοπία του Twitter

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 09:36
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Πώς να «κάψεις» 44 δισ. δολάρια σε δύο εβδομάδες: Ο Μασκ προειδοποιεί για χρεοκοπία του Twitter

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 09:36

Πλέον είναι κωμικό: ο Ελον Μασκ, ο πολυδιαφημισμένος επιχειρηματίας και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έδωσε 44 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter και μέσα σε δύο εβδομάδες φαίνεται να το έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας! Δεν το λένε κάποιοι τρίτοι, ή κάποιοι που θεωρούν ότι ο εκκεντρικός θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ πήρε το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιβάλει στον πλανήτη την κουλτούρα της μετά-αλήθειας –ο ίδιος το είπε!

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter ανέδειξε την Πέμπτη την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της πλατφόρμας, κλείνοντας έτσι μία χαοτική ημέρα, που περιλάμβανε προειδοποίηση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αλλά και τις αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας.

Ο 51χρονος μεγιστάνας ανέφερες στους εργαζόμενους του Twitter στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι πλέον ασταθής, δύο μόλις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισ. δολαρίων (43,26 δισ. ευρώ).

Δύο στελέχη της διοίκησης του Twitter, ο Τζόελ Ροθ και η Ρόμπιν Χουίλερ, οι οποίοι συντόνισαν μία συζήτηση με τον Μασκ την Τετάρτη, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που εκφράζουν οι διαφημιστές, υπέβαλαν ήδη την παραίτησή τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters μία πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Ο Ροθ και η Χουίλερ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού. Το Bloomberg, αλλά και η σελίδα ειδήσεων τεχνολογίας Platformer δημοσιοποίησαν πρώτα τις δύο αποχωρήσεις.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η υπεύθυνη ασφαλείας του Twitter, Λία Κίσνερ, ανέφερε σε ανάρτησή της, ότι επίσης, παραιτήθηκε σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα που αναρτήθηκε από έναν δικηγόρο εντός της ιδιωτικής ομάδας του, στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων του Twitter. Το Reuters ανέφερε πως έχει διαβάσει το επίμαχο μήνυμα, επιβεβαιώνοντας την αποχώρηση της Κίσνερ.

Παράλληλα η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «βαθιά ανησυχία», μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν τη δημοφιλή αυτή πλατφόρμα στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους το απόγευμα της Πέμπτης, ο Μασκ δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι η εταιρεία είναι πιθανό να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη χρονιά, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων τεχνολογίας The Information.

Ο Μασκ, που κινήθηκε χωρίς δισταγμό για την εκκαθάριση της κατάστασης στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της στις 27 Οκτωβρίου, έχει δηλώσει ότι η Twitter Inc. έχει οικονομικές απώλειες 4 εκατ. την ημέρα, κυρίως εξαιτίας της αποχώρησης διαφημιστών από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...