236
Ρωσικό πολεμικό σκάφος στη Σεβαστόπολη/ φωτογραφία αρχείου | REUTERS

Ντοκουμέντο: Η απάντηση των ουκρανών στρατιωτών στο Φιδονήσι πριν τους βομβαρδίσει ρωσικό πολεμικό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 09:39
Ρωσικό πολεμικό σκάφος στη Σεβαστόπολη/ φωτογραφία αρχείου
|REUTERS

Ντοκουμέντο: Η απάντηση των ουκρανών στρατιωτών στο Φιδονήσι πριν τους βομβαρδίσει ρωσικό πολεμικό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 09:39

Φιδονήσι, «μισή σπιθαμή» γης, στο Δέλτα του Δούναβη, περίπου 35 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική περιφέρεια της Οδησσού. Γνωστό επίσης ως Νησί του Αχιλλέα, Νησί των Μακάρων, Λευκή, Φιλόξια και αντικείμενο συνοριακής διαφοράς προ ετών μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας (τα όρια της υφαλοκρηπίδας του οροθετήθηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο το 2009), θεωρήθηκε εξαρχής από τους Ρώσους ως στρατηγικής σημασίας για τον πλήρη έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Οι ουκρανοί στρατιώτες που το υπερασπίζονταν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις προειδοποιήσεις-απειλές ρωσικού πολεμικού πλοίου.

«Αυτό είναι πολεμικό σκάφος. Είναι ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο. Σας προτείνω να καταθέσετε τα όπλα και να παραδοθείτε για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και άσκοπες απώλειες. Ειδάλλως θα βομβαρδιστείτε», ήταν το τελεσίγραφο που εστάλη από το ρωσικό σκάφος.

Η απάντηση που φέρεται να δόθηκε από τους Ουκρανούς ήρθε με πέντε λέξεις: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ…». Το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου.

Λίγα λεπτά αργότερα και οι 13 ουκρανοί στρατιώτες στο Φιδονήσι έπεφταν νεκροί από τα ρωσικά πυρά. «Ολοι είναι νεκροί», επιβεβαίωσε στο διάγγελμά του και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι. «Είναι ήρωες», πρόσθεσε και δεσμεύθηκε ότι θα τιμηθούν μετά θάνατον.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...