278
| YouTube/ΑΝΤ1

Χρυσόστομος: Ανθρωπος με ευγένεια και καλοσύνη ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά με λίγο μυαλό

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 13:37
|YouTube/ΑΝΤ1

Χρυσόστομος: Ανθρωπος με ευγένεια και καλοσύνη ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά με λίγο μυαλό

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 13:37

Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τάχθηκε εκ νέου ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης για το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους, από 60 ετών και άνω, δεν έχουν λάβει την πρώτη δόση έως και την 16η Ιανουαρίου 2022.

«Είχα πει από την αρχή ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για εκείνους που πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο ή από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Θα είχε λήξει το θέμα», ανέφερε ο μητροπολίτης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντςς πως είναι λογικό ότι καμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε να χρεωθεί ένα δυσμενές μέτρο.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε μυαλό. Παρασύρεται ο κόσμος από “παρλαπίπες”, αν επιτρέπεται η έκφραση. Πιστεύουν οι άνθρωποι στα τσιπάκια και σε διάφορα άλλα που λένε», παρατήρησε χαρακτηριστικά για αδιανόητες –όπως τις χαρακτήρισε– αντιδράσεις των πάσης φύσεως αρνητών, χωρίς να διστάσει να αποκαλέσει μικρόνοες τους κληρικούς που συντάσσονται ή/και υιοθετούν τις θεωρίες τους.

Ο Δωδώνης μίλησε και για τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά –γνωστό αρνητή της πανδημίας και των μέτρων στις εκκλησίες– ο οποίος, αν και νοσεί βαριά με κορονοϊό, και παρά τις παραινέσεις συγγενών του, αρνείται να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Σέβομαι πάρα πολύ τον ασθενούντα αδελφό και λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν θα τον εξαιρέσω από ανθρώπους που είναι μικρόνοες. Είναι άνθρωπος με πολλή ευγένεια και καλοσύνη, αλλά με λίγο μυαλό», είπε μητροπολίτης Χρυσόστομος, για να επαναλάβει ότι «όταν δεν πειθαρχείς στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας».

Οσο για τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες τοποθετήσεις του για τα εμβόλια και τα μέτρα προστασίας από τον ιό εν γένει, ο ιεράρχης χρησιμοποίησε μία πρόσφατη ατάκα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου: «Σκασίλα μου!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...