304
| ΙΝΤΙΜΕnews

Eσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Κοντoζαμάνης – 800 νοσηλευόμενοι με Covid-19

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 09:05

Eσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Κοντoζαμάνης – 800 νοσηλευόμενοι με Covid-19

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 09:05

Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, όπου τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται σταθερά κρούσματα και νοσηλείες Covid-19, μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη παρουσίασαν άνοδο κατά 28% και ήδη είναι η αισθητή η αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία της πόλης.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται σε δυναμικότητα 924 κλινών συνολικά 800 άτομα με κορονοϊό, ενώ το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 245 κρούσματα.

Η επιδείνωση αυτή της επιδημιολογικής κατάστασης ήταν άλλωστε που έφερε και την απόφαση αναστολής του ανοίγματος της αγοράς.

Στις 10:00, ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή.

ΜΕΘ με πληρότητα 86%

Επιπρόσθετη ανησυχία υπάρχει και για την επάρκεια των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν ήδη τους 138.

Ηδη το σύστημα υγείας στη συμπρωτεύουσα, με συνολικά 159 κλίνες ΜΕΘ, έχει εξαντλήσει το 86% της δυναμικότητάς του σε Μονάδες Εντατικής.

Το περασμένο Σάββατο (3 Απριλίου) στο ΕΣΥ Θεσσαλονίκης εισήχθησαν επιπλέον 103 ασθενείς, ενώ την Κυριακή ακόμη 83.

Μόνο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που εφημέρευε μέσα στο διήμερο, σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών με 77 νέους ασθενείς με Covid.

Τα εισιτήρια αυτά είναι κατά 10% πιο αυξημένα σε σχέση με τη χειρότερη μέρα του δεύτερου κύματος της πανδημίας τον Νοέμβριο, στην οποία είχαν καταγραφεί στο ΑΧΕΠΑ 67 εισαγωγές.

Εάν η αύξηση αυτή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...