187
|

Εμπλοκή με τον αγιασμό στα σχολεία – Θα γίνει μετά τις 11 π.μ.

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:54

Εμπλοκή με τον αγιασμό στα σχολεία – Θα γίνει μετά τις 11 π.μ.

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:54

Η μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς, λόγω κορονοϊού, από τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 14 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε ζήτημα με την Εκκλησία. Τούτο διότι εκείνη την ημέρα είναι η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας και το πρωί οι ιερείς τελούν θεία λειτουργία, με συνέπεια να μην μπορούν να βρεθούν στα σχολεία της επικράτειας.

Υπήρξε μάλιστα αίτημα είτε να αναβληθεί κατά μία ημέρα η έναρξη της χρονιάς είτε να γίνει ο αγιασμός στις 15 του μήνα. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε: «Ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες. Θα γίνει ο αγιασμός όπως αποφασίσουν στα γραφεία των καθηγητών. Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ την Πέμπτη, τελικά υπήρξε συμβιβασμός της Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας: ο αγιασμός θα γίνει μετά τις 11 το πρωί της προσεχούς Δευτέρας.

«Οι ιερείς θα φορούν μάσκα και φυσικά ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη», ανέφερε στην «Καθημερινή» εκκλησιαστική πηγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...