199
Από την τελετή επίδοσης των ξιφών στους νέους ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς την Παρασκευή 26/6 | Τwitter/ Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ιστορική τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 15:52
Από την τελετή επίδοσης των ξιφών στους νέους ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς την Παρασκευή 26/6
|Τwitter/ Προεδρία της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ιστορική τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 15:52

Ιστορική ήταν η τελετή της ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς της Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), καθώς για πρώτη φορά τα ξίφη επέδωσε γυναίκα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη σχετική δήλωσή της (δείτε τη κάτω όπως «ανέβηκε» στο Τwitter), η κυρία Σακελαρροπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι νέοι αξιωματικοί έχουν πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, αλλά και την ικανότητα να την φέρουν εις πέρας, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής Τάξης, οι ειδικές συνθήκες λόγω κορονοϊού που υποχρέωσαν τους νέους αξιωματικούς να μείνουν επί δύο και πλεον μήνες εντός της Σχολής προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν κρούσμα και να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα η αποφοίτησή τους (δείτε το βίντεο της τελετής εδώ).

 

Ανάμεσα στους απόφοιτους και ένας Βόσνιος, ο Σρέτκο Ρίστιτς, στο πλαίσιο των υποτροφιών που χορηγεί η Ελληνική Δημοκρατία σε φοιτητές στρατιωτικών ακαδημιών της αλλοδαπής.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 231 ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα (166 άνδρες, και 25 γυναίκες), 36 άνδρες από την Κύπρο, τρεις από την Αρμενία και ο βόσνιος Στρέτκο Ρίστιτς.

Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 156 εκ των οποίων 136 άνδρες και 20 γυναίκες ενώ 35 στα Σώματα εκ των οποίων 30 άνδρες και πέντε γυναίκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...