281
|

Protagon: αλλαγή πολιτικής για τα σχόλια

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 18:47

Protagon: αλλαγή πολιτικής για τα σχόλια

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 18:47

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, εδώ και 11 χρόνια, το Protagon επέτρεπε τον σχολιασμό των άρθρων του από τους αναγνώστες, προκειμένου να διευρύνονται οι ορίζοντες του προβληματισμού και της συζήτησης.

Και πράγματι, αρκετοί αναγνώστες συχνά προσέθεταν στο περιεχόμενο των άρθρων κάποιες «γωνίες» που ο συντάκτης δεν διέκρινε, άνοιγαν επιμέρους θέματα,  διόρθωναν λάθη και ασκούσαν καλόπιστη κριτική. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι του Protagon αφιέρωναν καθημερινά αρκετές ώρες για τον έλεγχο και τη δημοσίευση σχολίων, προκειμένου να αποφεύγονται, στο μέτρο του δυνατού, οι αντεγκλήσεις και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος δημοσίων προσώπων ή ανάμεσα σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Σήμερα το Protagon ανακοινώνει ότι αφαιρεί τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες στο εσωτερικό τού site, προτρέποντας τους να παρεμβαίνουν, δια των σχολίων τους, στα άρθρα του από την επίσημη σελίδα μας στο Facebook.

Ο λόγος για τον οποίο προχωρήσαμε σε αυτήν την απόφαση έχει να κάνει με τη συχνή μετατροπή του πεδίου των σχολίων σε αρένα στείρων και ενίοτε νομικώς ευάλωτων αντιπαραθέσεων και χαρακτηρισμών που εκτυλίσσονται υπό την κάλυψη της ανωνυμίας. Θεωρούμε επίσης ότι η πλειονότητα των αναγνωστών μας διατηρεί ενεργό λογαριασμό στο Facebook δια του οποίου έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν, επωνύμως, τα ίδια άρθρα, κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις. Και καθώς το κοινό του Facebook είναι, ούτως ή άλλως, πολυπληθές, πιστεύουμε ότι ο διάλογος θα γίνει και πιο ζωντανός, αλλά και πιο υπεύθυνος, αφού θα διεξάγεται επωνύμως.

Θυμίζουμε επίσης ότι είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και υποδείξεις, με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας είτε μέσω των social media, είτε δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Και επισημαίνουμε ότι στο τμήμα ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ που προβάλλεται μονίμως στην κεντρική σελίδα του Protagon ήδη από ετών δημοσιεύουμε κείμενα επωνύμων αναγνωστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...