429
Ο Τραμπ με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Το Σάββατο το πόντιουμ στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οικου ήταν άδειο | REUTERS/Jonathan Ernst

Μετά τις «ενέσεις με απολυμαντικό» ο Τραμπ λέει ότι… χάνει τον χρόνο του

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2020, 09:49
Ο Τραμπ με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Το Σάββατο το πόντιουμ στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οικου ήταν άδειο
| REUTERS/Jonathan Ernst

Μετά τις «ενέσεις με απολυμαντικό» ο Τραμπ λέει ότι… χάνει τον χρόνο του

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2020, 09:49

Δεδομένο 1ο: Οι ΗΠΑ είναι η μακράν πρώτη χώρα σε θύματα από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς οι νεκροί από την επιδημία έφτασαν τους 53.511, καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 2.494 άνθρωποι, σχεδόν διπλάσιοι από την προηγούμενη καταμέτρηση.

Δεδομένο 2ο: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τέτοια απελπιστική κατάσταση, καθώς υποβάθμισαν τον κίνδυνο και η Covid-19 έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, που ο Λευκός Οίκος αναζητεί εναγωνίως έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Και αφού οι Κινέζοι ως «χρήσιμος εχθρός» δεν πούλησαν τόσο, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και το Politico, ο Λευκός Οίκος εξετάζει την αντικατάστασή του, μολονότι κάτι τέτοιο διαψεύδεται.

Δεδομένο 3ο και κυριότερο: Σε αυτήν την δραματική κρίση που σκοτώνει χιλιάδες κάθε μέρα, οι ΗΠΑ έχουν επικεφαλής έναν άνθρωπο φαιδρό, ημιμαθή και επικίνδυνο, ο οποίος όχι μόνο αρνείται τις ευθύνες του, αλλά κάνει συνεχώς τα πράγματα χειρότερα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρόβλημα της Αμερικής στην κρίση της Covid-19. Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου χλεύαζε τα μέτρα που είχαν λάβει οι χώρες της Ευρώπης και κραύγαζε ότι η κοινή γρίπη σκοτώνει περισσότερους (εδώ), πριν τρεις  ημέρες δεν είχε πρόβλημα να προτείνει —μεταξύ σοβαρού και αστείου όπως δικαιολογήθηκε έπειτα από τον σάλο (εδώ)—να γίνονται ενέσεις με απολυμαντικό (εδώ)!

O Τραμπ μοιάζει να το κατάλαβε και αυτός, με τον τρόπο του. Με τη γνωστή του αμετροέπεια και επιρρίπτοντας την ευθύνη στον τελευταίο «εχθρό» που του απέμεινε, τα ΜΜΕ, είπε ότι οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία του κορονοϊού δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του.

«Ποιο είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα», ανέφερε σε ένα tweet του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να κερδίσει τον Νοέμβριο μια δεύτερη θητεία στον Λευκο Οίκο.

«Κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις. Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!», συμπλήρωσε.

Τα σχόλιά του φαίνεται να επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι, ενοχλημένος από ερωτήσεις για τη διαχείρισή του της υγειονομικής κρίσης, σχεδιάζει να σταματήσει να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου, που μεταδίδονται σε καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα και μερικές φορές διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες.

Η αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου το Σάββατο. Ακόμα και ο Τραμπ βαρέθηκε να λέει ανοησίες (Reuters)

Το Σάββατο, μετά από 50 συνεντεύξεις Τύπου μέσα σε δύο μήνες, ο Λευκός Οίκος τήρησε σιγή ασυρμάτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...