194
Φωνάζοντας «θάνατος στους Αμερικανούς» οι βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου ψήφισαν νέα σειρά μέτρων στο πλαίσιο του σχεδίου εκδίκησης για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί | President.ir/Handout via REUTERS

Η Τεχεράνη «υπόσχεται» στον Τραμπ έναν «ιστορικό εφιάλτη» για όλους τους Αμερικανούς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 12:19
Φωνάζοντας «θάνατος στους Αμερικανούς» οι βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου ψήφισαν νέα σειρά μέτρων στο πλαίσιο του σχεδίου εκδίκησης για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί
|President.ir/Handout via REUTERS

Η Τεχεράνη «υπόσχεται» στον Τραμπ έναν «ιστορικό εφιάλτη» για όλους τους Αμερικανούς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 12:19

Απειλών συνέχεια από την Τεχεράνη για τη μορφή που θα έχει η εκδίκηση των Ιρανών για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί από τους Αμερικανούς στο Ιράκ.

Ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ανακοίνωσε ότι ήδη εξετάζονται 12 σενάρια εκδίκησης, την ώρα που το ιρανικό κοινοβούλιο αύξησε τον προϋπολογισμό των Φρουρών της Επανάστασης μέχρι το τέλος του Περσικού Ετους, στις 20 Μαρτίου.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί στο συμβούλιο 13 σενάρια εκδίκησης και αν υπάρξει συναίνεση για την εφαρμογή ακόμη και του ηπιότερου σεναρίου, θα είναι ιστορικός εφιάλτης για τους Αμερικανούς», δήλωσε ο Σαμχανί σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Στο μεταξύ το κρατικό πρακτορείο ΙRNA μετέδωσε ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή να αυξηθεί ο προϋπολογισμός των Φρουρών της Επανάστασης με το ισόποσο των 225 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί, η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο σχέδιο «σκληρής εκδίκησης» εναντίον των ΗΠΑ για τον φόνο του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Επιπρόσθετα, το ιρανικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε «τρομοκράτες» όλους τους διοικητές του Πενταγώνου που ευθύνονται για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, όπως και το σύνολο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, μετέδωσε το IRNA.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...