287
Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος έξω από το δικαστήριο που τον καταδίκασε για τα ψέματα που είπε στο FBI αναφορικά με τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές | EPA/Tasos Katopodis

ΗΠΑ: ο Παπαδόπουλος φλερτάρει με την έδρα της Χιλ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 21:55
Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος έξω από το δικαστήριο που τον καταδίκασε για τα ψέματα που είπε στο FBI αναφορικά με τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές
|EPA/Tasos Katopodis

ΗΠΑ: ο Παπαδόπουλος φλερτάρει με την έδρα της Χιλ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 21:55

Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, καταδικασμένος βάσει των ερευνών για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για το Κογκρέσο με το Ρεπουμπλικανικό Kόμμα. Ο Παπαδόπουλος θα διεκδικήσει έδρα σε περιφέρεια της Καλιφόρνιας, η οποία έμεινε κενή αφ’ ότου η Δημοκρατική Κέιτι Χιλ παραιτήθηκε πριν από λίγον καιρό εξαιτίας σεξουαλικού σκανδάλου.

Ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο εβδομάδων επειδή είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές που είχε εκείνη την περίοδο με Ρώσους. Εξέτισε συνολικά 12 ημέρες στη φυλακή το έτος 2018.

Ο Παπαδόπουλος είναι 32 ετών και διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο Τραμπ. Στο κανάλι Fox News δήλωσε ότι θα διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων: «Βρίσκομαι εδώ για να προωθήσω το πολιτικό πρόγραμμα ‘Πρώτα η Αμερική’. Εχουμε δεσμευτεί σε έναν αγώνα για το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμούς».

Η 32χρονη Κάτι Χιλ παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με έναν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς της, κατά παράβαση των κανονισμών που υιοθέτησε το Κογκρέσο με αφορμή το κίνημα #MeToo. Η ίδια διέψευσε αυτήν την κατηγορία, ωστόσο υπέβαλε παραίτηση καθώς αποκαλύφθηκαν και άλλες πικάντικες πτυχές της σεξουαλικής ζωής της και δημοσιεύτηκαν και γυμνές φωτογραφίες της. (Σχετικώς βλέπε εδώ.)

Η Χιλ είχε κατακτήσει τον Νοέμβριο του 2018 την έδρα της σε μια εκλογική περιφέρεια της Καλιφόρνιας που εθεωρείτο προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων. Η έδρα παραμένει κενή από τις αρχές Νοεμβρίου. Περίπου δέκα Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις προκριματικές των κομμάτων τους, που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020. Οι εκλογές για την κάλυψη της κενής έδρας έχουν οριστεί για τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...