270
Μία γέφυρα κατέρρευσε στην Ιταλία λόγω των πλημμυρών χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα | Reuters

Πέντε νεκροί στη Γαλλία και την Ιταλία από τις πρωτοφανείς καταιγίδες

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 16:41
Μία γέφυρα κατέρρευσε στην Ιταλία λόγω των πλημμυρών χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα
|Reuters

Πέντε νεκροί στη Γαλλία και την Ιταλία από τις πρωτοφανείς καταιγίδες

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 16:41

Πρωτοφανείς είναι οι πλημμύρες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τη νότια Γαλλία και την Ιταλία, προκαλώντας, πέρα από τις καταστροφές, τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και στις δύο χώρες.

Οι βροχοπτώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται «ιστορικής σφοδρότητας», έπληξαν την Κυανή Ακτή, στη Γαλλία, από την Παρασκευή, αν και πλέον τα φαινόμενα έχουν αποκλιμακωθεί.

Επειτα από πολύωρες έρευνες, σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν στον νομό Βαρ, στα νότια της χώρας, εντόπισαν δύο πτώματα και το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού από την Γκρας που αγνοείτο από το Σάββατο.

Ενας άνθρωπος που είχε πέσει στα νερά από το πλεούμενο που μόλις τον είχε διασώσει βρέθηκε νεκρός στο Μουί αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ άλλο ένα πτώμα, ενός άνδρα περίπου 50 ετών, βρέθηκε στην περιοχή Καμπάς μέσα στο αυτοκίνητό του.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία μία γυναίκα 52 ετών έχασε τη ζωή της την Κυριακή λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, καθώς το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά ενός ποταμού που υπερχείλισε. Μετά από πολύωρες έρευνες, το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Αλλα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα κατάφεραν να βγουν από αυτό έγκαιρα και να σωθούν.

Σε ένα άλλο περιστατικό, μία οδογέφυρα κατέρρευσε στη Λιγουρία, στη βορειοδυτική Ιταλία, κοντά στην πόλη Σαβόνα, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της SIAS, της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο.

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να καταρρεύσει γέφυρα μήκους 50 μέτρων που συνέδεε τα παράλια με το Τορίνο. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, αν και κατέρρευσε μόνο η μία από τις δύο γέφυρες (ήταν μία για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας).

Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι ενδεχομένως ένα αυτοκίνητο να είχε καταπλακωθεί, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...