461
Η Κάτι Χιλ δηλώνει μέσω αμερικανικής TV ότι ο αγώνας της δεν τελείωσε με την παραίτησή της | Υοutube

Κλειδαρότρυπα στο Κογκρέσο: να γιατί παραιτήθηκε η Κάτι Χιλ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 18:32
Η Κάτι Χιλ δηλώνει μέσω αμερικανικής TV ότι ο αγώνας της δεν τελείωσε με την παραίτησή της
|Υοutube

Κλειδαρότρυπα στο Κογκρέσο: να γιατί παραιτήθηκε η Κάτι Χιλ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 18:32

Στην αμερικανική πολιτική σκηνή έχει παροξυνθεί ο πόλεμος μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, και τίποτα απίθανο δεν αποκλείεται να συμβεί όσο ο χρόνος κυλάει προς τις προεδρικές εκλογές του 2020. Η παρακάτω «πικάντικη και πιπεράτη» (αναλόγως, χυδαία και άτιμη) ιστορία είναι ενδεικτική του τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε τους επόμενους μήνες.

Η 32χρονη Κάτι Χιλ ήταν μέχρι τις 27 Οκτωβρίου Δημοκρατική βουλευτίνα στο Κογκρέσο. Η παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα ανακοινώθηκε από την ίδια ύστερα από τη δημόσια διαπόμπευσή της από αμερικανικά και βρετανικά media τα οποία την κατηγόρησαν για σεξουαλικές παρεκτροπές. Οι συμπρωταγωνιστές της Χιλ στο ερωτικό τρίο, κατά τους ηθικολόγους επικριτές της, ήταν μία υπάλληλος του Κογκρέσου αλλά και ο πρώην σύζυγος της Χιλ, κάποιος Κένι Χέσλεπ.

Η Κάτι Χιλ (Wikipedia)

Δημοσιεύτηκαν –παρά τη θέληση της Χιλ, φυσικά- και γυμνές φωτογραφίες της, στις οποίες αποκαλύπτεται το υπογάστριό της κεκοσμημένο από ένα διφορούμενο τατουάζ με τον πολεμικό πρωσογερμανικό σταυρό, με το κατεξοχήν σύμβολο του μιλιταρισμού δηλαδή, εν χρήσει και επί ναζισμού, το οποίο, όντως, δύσκολα μπορεί να συσχετιστεί με το «πεδίον τιμής και δόξης» του… εφηβαίου. Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα η Χιλ –γυμνή πάντα- βουρτσίζει τα μαλλιά της κοπέλας και τη φιλά παθητικά. Σε ένα άλλο δημοσίευμα, από πλευράς αμερικανικού Διαδικτύου, η Χιλ καταγγέλθηκε ότι είχε σχέσεις με τον οικονομικό διευθυντή της εκλογικής εκστρατείας της.

Κατόπιν αυτών ο αρμόδιος φορέας της Βουλής των Αντιπροσώπων («επιτροπή δεοντολογίας») ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει εάν η νεαρά βουλευτίνα παραβίασε τους κανόνες που εισήχθησαν το 2018, με την πίεση του κινήματος MeToo, οι οποίοι απαγορεύουν τις στενές σχέσεις μεταξύ βουλευτών και υπαλλήλων τους. Ωστόσο η Χιλ δεν περίμενε το αποτέλεσμα της έρευνας, και τα βρόντηξε μόνη της όπως είπαμε.

Οσον αφορά το μυστήριο με τις φωτογραφίες (ποιος τις πάσαρε στα media και για ποιον λόγο), η ίδια η παθούσα εγκαλεί τον πρώην σύζυγό της, κάτι που ακούγεται λογικό τουλάχιστον: «Είμαι θύμα πορνογραφικής εκδίκησης που σχεδιάστηκε από έναν επιθετικό σύζυγο και χυδαίο»…

Στη γραμμή άμυνας προς υπεράσπιση του εαυτού της η Χιλ παρέταξε τον βαρύ οπλισμό της ειλικρινείας: «Δεν έκρυψα ποτέ τις αδυναμίες μου» λέει, αρνούμενη παρά ταύτα την κατηγορία ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον υπάλληλό της. Κρίνει δε πολιτικότατα ότι είναι «θύμα της εκστρατείας που διεξάγουν δεξιά μέσα ενημέρωσης» και ότι τον όλον ντόρο τον εκμεταλλεύονται οι Ρεπουμπλικανοί αντίπαλοί της.

Ο θόρυβος στην αμερικανική κοινωνία αλλά και στον αμερικανικό Τύπο, όπως δείχνουν τα παρακάτω tweets είναι μεγάλος.

Αν περίμενε πάντως υποστήριξη από τη Νάνσι Πελόζι, η συμπαθητική Χιλ θα απογοητεύτηκε. Η Δημοκρατική πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής δήλωσε ξερά και κοφτά τα παρακάτω: «Παραδέχτηκε ότι υπέπεσε σε σφάλματα κρίσης που καθιστούν τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής εντολής μη βιώσιμη για αυτή. Πρέπει να εγγυηθούμε ένα κλίμα ακεραιότητας και αξιοπρέπειας στο Κογκρέσο και σε όλους τους χώρους εργασίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...