299
Η μεσαία τάξη νίκησε... με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, βγήκε να πει ο Ευκλείδης Τσακαλώωτος | INTIMEnews

Ο Τσακαλώτος μάς τρολάρει: Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 10:41
Η μεσαία τάξη νίκησε... με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, βγήκε να πει ο Ευκλείδης Τσακαλώωτος
|INTIMEnews

Ο Τσακαλώτος μάς τρολάρει: Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 10:41

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξέχασε για λίγο την υπερφορολόγηση και τα πρωτογενή πλεονάσματα (και κυρίως από ποιους βγαίνουν) και βγήκε ανερυθρίαστα να δηλώσει ότι το εισόδημα της μεσαίας τάξης στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε και μάλιστα θα αυξηθεί και άλλο.

Ηταν μία προσπάθεια να απαντήσει σε όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αlpha, όπου για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στην καθημαγμένη από τη φορομπηχτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μεσαία τάξη.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε μάλιστα και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ, ενώ τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 (ολόκληρα) ευρώ!!

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, o κ. Τσακαλώτος έγραψε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε χτες ότι θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνησή μας. Αλλά έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ και τη μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά.

»Του θυμίζω: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ.

Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης».

Η συνέντευξη Μητσοτάκη φαίνεται ότι ερέθισε ιδιαίτερα τον υπουργό των Οικονομικών καθώς νωρίτερα είχε τοποθετηθεί με ένα ακόμα tweet για όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην τηλεόραση του Αlpha:

 «Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε σήμερα στον ‘Αλφα ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς διακρίσεις ανοικτό για όλους τους Έλληνες. Φαντάζομαι με την ίδια έννοια που το ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο για τους πλούσιους, αλλά και για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...