232
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ | Alexandros Michailidis / SOOC

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει περιθώριο να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:33
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει περιθώριο να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:33

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι δεν θα χρειαστεί να περικοπούν οι συντάξεις από το 2019, ο Κλάους Ρέγκλινγκ βάζει πάγο στην αισιοδοξία λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην γίνει η περικοπή.

Ο επικεφαλής του ESM εκτίμησε σε δηλώσεις του ότι  «παρόλο που υπάρχει δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα φέτος, δεν θα είναι αρκετά μεγάλος για να μην εφαρμοστούν τελείως οι περικοπές των συντάξεων που έχουν συμφωνηθεί».

Αυτό που υπονοεί ο ευρωπαίος αξιωματούχος είναι ότι οι περικοπές τελικά θα γίνουν, αν και όχι στο βαθμό που έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε ακόμη στην κρίση με την Ιταλία, ο προϋπολογισμός της οποίας είναι στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών Αρχών.

«Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα», καθησύχασε και πρόσθεσε πως η Ιταλία έχει πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών ενώ μεγάλο μέρος του ιταλικού χρέους χρηματοδοτείται από την χώρα.

Πάντως προειδοποίησε για τα αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων και υπογράμμισε ότι τα τραπεζικά προβλήματα της χώρας είναι διαφορετικά από αυτά που βίωσαν οι ισπανικές τράπεζες όταν η Μαδρίτη ζήτησε τη στήριξη του ESM το 2012.

Πρόσθεσε ότι «μια ή δύο» ελληνικές τράπεζες επλήγησαν μερικώς από τη μετάδοση από την Ιταλία, αλλά είπε τα προβλήματα σε αυτές τις τράπεζες, τις οποίες δεν κατονόμασε, ήταν επίσης αποτέλεσμα των πολύ υψηλών επιπέδων μη εξυπηρετούμενου χρέους.

Τέλος, είπε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να βγει στις αγορές και ότι μπορεί να περιμένει για δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...