501
| CreativeProtagon

Russiagate, κάτι σαν μείξη House of Cards με Game of Thrones #2

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 18:22

Russiagate, κάτι σαν μείξη House of Cards με Game of Thrones #2

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 18:22

Σεζόν 2η
Η μετάβαση

Περίληψη: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει άναυδους τους πάμπολλους επικριτές του αλλά και όλον τον κόσμο, κερδίζοντας την αμερικανική προεδρία. Αλλά η περίοδος μετάβασης στα ενδότερα του Λευκού Οίκου αποδεικνύεται εξίσου καθηλωτική με τους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας καθώς ο πρόεδρος, πλέον, Τραμπ διαλέγει τους υπουργούς της κυβέρνησής του, εισάγοντας βασικούς χαρακτήρες στην πλοκή. Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον Τραμπ να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ένα παγωμένο πρωινό του περασμένου Ιανουαρίου. Όλα δείχνουν πως στην επόμενη σεζόν οι ανατροπές θα είναι συνταρακτικές.

Οι πρωταγωνιστές

Russiagate-Michael Flynn_Protagon

Μάικλ Φλιν
ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Πλοκή: Θα μείνει στην Ιστορία ως το πρόσωπο με τη μικρότερη θητεία, διάρκειας μόλις 24 ημερών, στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Μερικές ημέρες μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ διόρισε τον Μάικλ Φλιν σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου παρά την αντίθετη γνώμη του Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρώην στρατηγός, ωστόσο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφότου αποδείχτηκε πως δεν υπήρξε ειλικρινής αναφορικά με συνάντησή του με ανώτερο αξιωματούχο της Ρωσίας. Τι γνώριζε ο Μάικλ Φλιν και τι έμαθε; Σύμφωνα με όσα αποκαλύφτηκαν στη συνέχεια, ο Φλιν συναντήθηκε με τον ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ. Τόσο η Washington Post όσο και οι New York Times ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας επίσης πως στη συνέχεια ο Φλιν είπε ψέμματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας. Η υπόθεση ερευνάται από το FBI, που, μεταξύ άλλων, εξετάζει το ενδεχόμενο ο Τραμπ να αποπειράθηκε να ματαιώσει τις σχετικές έρευνες.

Russiagate-Sergei Kislyak_Protagon

Σεργκέι Κισλιάκ
ο χαρισματικός πρεσβευτής του Κρεμλίνου στην Ουάσινγκτον

Πλοκή: Εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν στις ΗΠΑ από το 2008 έως τον περασμένο Αύγουστο, ο Κισλιάκ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ο οποίος, ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος. Εμφανίζεται συχνά πυκνά να συναντά αρκετούς από τους κύριους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Τα στελέχη του FBI αναζητούν τους λόγους που πέρα από τον Μάικλ Φλιν, με τον ρώσο διπλωμάτη συναντήθηκε και ο Τζεφ Σέσιονς, υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι αμφότεροι οι άνδρες αρχικά αρνήθηκαν ότι αυτές οι συναντήσεις έλαβαν πράγματι χώρα. Η Ρωσία, πάντως, απέρριψε οργισμένα τους ισχυρισμούς ότι ο Κισλιάκ είναι «κορυφαίος πράκτορας» της Μόσχας.

Russiagate-Jeff Session_Protagon

Τζεφ Σέσιονς
ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Πλοκή: Ο Τζέφερσον Μπόρεγκαρντ Σέσιονς Γ’  θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του και στην πρώτη σεζόν, όταν ως γερουσιαστής της Αλαμπάμα πρόσφερε την αμέριστη στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης που συναντήθηκε και, μάλιστα, δύο φορές με τον Σεργκέι Κισλιάκ. Από τότε που το FBI στράφηκε προς την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ο Σέσιονς αποχώρησε από τις έρευνες, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις με τον αμερικανό πρόεδρο να κατακεραυνώνει τον υπουργό του με δεκάδες μπηχτές στο Twitter. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε οποιαδήποτε συνωμοσία με τους Ρώσους, το χαρακτήρισε «άθλιο και απεχθές ψέμα».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

Σεζόν 3η
Η προεδρία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...