384
Η Οτάβια Μπούσια με την οποία χώρισε ο Αντονι Μπουρντέν μετά από εννέα χρόνια γάμου, έχει αναλάβει όλες τις προετοιμασίες για την κηδεία του | Τwitter

Γιατί κόλλησε στη Γαλλία η σορός του Αντονι Μπουρντέν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 11:02
Η Οτάβια Μπούσια με την οποία χώρισε ο Αντονι Μπουρντέν μετά από εννέα χρόνια γάμου, έχει αναλάβει όλες τις προετοιμασίες για την κηδεία του
|Τwitter

Γιατί κόλλησε στη Γαλλία η σορός του Αντονι Μπουρντέν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 11:02

Η οικογένεια του Αντονι Μπουρντέν βρίσκεται ακόμα εν αναμονή των γραφειοκρατικών διευθετήσεων από τις γαλλικές αρχές για τη μεταφορά της σορού του και μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για τον επαναπατρισμό της.

Προς το παρόν η σορός του διάσημου σεφ είναι κολλημένη στα γρανάζια της γαλλικής γραφειοκρατίας και οτιδήποτε σχετικό με την κηδεία του έχει «παγώσει», δήλωσε η μητέρα του, Γκλάντις Μπουρντέν, την Κυριακή.

«Για μερικές ημέρες δεν πρόκειται να στείλουν πίσω τη σορό του, λόγω γραφειοκρατικών διατυπώσεων», είπε η 83χρονη μητέρα του αυτόχειρα που σε άλλες δηλώσεις της στους Νew York Times μίλησε για πρώτη φορά για τον αδόκητο θάνατο του γιου της.

Η Γκλάντις Μουρντέν έδειξε πάντως να μην ανησυχεί καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η καθυστέρηση αυτή είναι κάτι τυπικό για το γαλλικό κράτος: «Ακούστε, έχω ζήσει εκεί για τρία χρόνια, τίποτε δεν γίνεται γρήγορα» στη Γαλλία.

Οσο για τις προετοιμασίες της κηδείας του Αντονι Μπουρντέν, η μητέρα του αρκέστηκε να πει ότι όλα είναι στα χέρια της πρώην συζύγου του Οτάβια Μπούσια Μπουρντέν. Το ζευγάρι χώρισε το 2016. Με την Ιταλίδα σύζυγό του ο Μπουρντέν απέκτησε το μοναδικό του παιδί, την κόρη του Αριάν, το 2007.

Προ ημερών η Γκλάντις Μπουρντέν εκμυστηρεύθηκε ότι μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, ο γιος της είχε εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις, κάτι που επιβεβαίωσε και ο φίλος του (σεφ) Ερικ Ριπερτ που βρήκε τον Αντονι Μπουρντέν κρεμασμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

2018-06-08T000000Z_1150017029_RC17DB7FF590_RTRMADP_3_PEOPLE-ANTHONYBOURDAIN
To ξενοδοχείο Chambard της Αλσατίας (Kaysersberg-Vignoble) όπου βρέθηκε κρεμασμένος ο Αντονι Μπουρντέν/ Reuters

2018-06-08T000000Z_633440346_RC19F75B9A00_RTRMADP_3_PEOPLE-ANTHONYBOURDAIN

Όπως εξήγησε η Γκλάντις Μπουρντέν παρ’ όλο που ήταν χωρισμένοι, η Οτάβια έχει τον πρώτο λόγο για ό,τι γίνει με την κηδεία του αγαπημένου τους Τόνι, καθώς νομικά είναι η κοντινότερη συγγενής του. «Δεν έχουμε μιλήσει εδώ και μέρες αλλά είμαι βέβαιη ότι είναι συντετριμμένη όπως και εγώ».

Την έρευνα για τον θάνατο του Αντονι Μπουρντέν έχει αναλάβει το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αν και όλα τα στοιχεία παραπέμπουν ξεκάθαρα σε αυτοκτονία.

Ο εισαγγελέας Κριστιάν ντε Ροκινί αποκάλυψε πως «δεν υπάρχουν στοιχεία που να μας υποψιάζουν ότι κάποιος μπήκε στο δωμάτιό του», ενώ από την εξέταση που έγινε στη σορό του δεν προκύπτουν σημάδια βίας.

Εισαγγελέας και αστυνομικές αρχές βρίσκονται επίσης εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν ο Αντονι Μπουρντέν προέβη στο απονενοημένο διάβημα υπό την επήρεια ουσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...