330
Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του μέσω Διαδικτύου | YouTube

Μελανσόν: «Ολος ο κόσμος το ξέρει ότι δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 19:07
Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του μέσω Διαδικτύου
|YouTube

Μελανσόν: «Ολος ο κόσμος το ξέρει ότι δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 19:07

Μήνυμα κατά της αποχής, αλλά όχι ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, στη πιο σημαντική ως τώρα δημόσια τοποθέτησή του για τον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Μάλιστα δεν δίστασε να εξισώσει και πάλι τον κεντρώο υποψήφιο με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. «Ο ένας είναι ακραίος των οικονομικών, η άλλη είναι ακροδεξιά» είπε χαρακτηριστικά ο αριστερός προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή ήλθε στην τέταρτη θέση.

«Εγώ θα πάω να ψηφίσω. Αυτό που θα ψηφίσω, δεν θα το πω, αλλά δεν πρέπει να είναι κανείς μεγάλος μάντης για να μαντέψει τι θα κάνω. Γιατί δεν το λέω; Για να μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι» είπε κάπως σιβυλλικά ο Μελανσόν σε μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους του από το κανάλι του YouTube το απόγευμα της Παρασκευής.

«Δεν θα ψηφίσω πάντως το Εθνικό Μέτωπο, αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος» προσέθεσε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να δώσει μια πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση ως προς το τι πρέπει να κάνουν οι επτά εκατομμύρια πολίτες που τον ψήφισαν στον α’ γύρο.

Ο Μανουέλ Μπονμπάρ, διευθυντής επικοινωνίας της καμπάνιας του Μελανσόν υποστήριξε ότι με αυτήν τη δήλωση ο αριστερός προεδρικός υποψήφιος εξήγησε τόσο ότι θα πάει να ψηφίσει όσο και το ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσει την ψήφο του στην Ακροδεξιά.

Γιατί δεν είπε πιο ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να ψηφίσει Μακρόν; Γιατί δεν έδωσε μια πιο συγκεκριμένη συμβουλή προς τους υποστηρικτές του; «Γιατί ποτέ δεν κάνει κάτι τέτοιο» σχολίασε ο Μπονμπάρ.

Μπορεί λοιπόν να είναι και μια πρόταση για λευκό; Ο Μελανσόν, που είπε ότι δεν αποσύρεται από την ενεργό πολιτική και ότι θα ηγηθεί της κίνησης «Ανυπότακτη Γαλλία» στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, δεν είχε πρόβλημα να βάλει τον κεντρώο Μακρόν και την ακροδεξιά Λεπέν στο ίδιο καλάθι.

«Είναι κάτι βίαιο αυτό που υφιστάμεθα. Και από αυτή τη βία δεν μπορεί να προκύψει μια σταθερή κατάσταση. Η ίδια η φύση των πρωταγωνιστών του δευτέρου γύρου απαγορεύει μια σταθερότητα. Κι αυτό επειδή ο ένας είναι ακραίος των οικονομικών ενώ η άλλη είναι ακροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...