349
Ο Ντομινίκ Στρος Καν σε παλαιότερη παρουσία σε δικαστήριο | .

Ο Στρος Καν και ένας γιος «εκτός γάμου»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2015, 12:10
Ο Ντομινίκ Στρος Καν σε παλαιότερη παρουσία σε δικαστήριο
|.

Ο Στρος Καν και ένας γιος «εκτός γάμου»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2015, 12:10

Η προσωπική ζωή του Ντομινίκ Στρος-Καν δεν σταματά να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης: ωραίες γυναίκες, πάρτι με σεξ, εμπλοκή σε μία αρκετά αμφιλεγόμενη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που του στοίχισε την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, και τώρα αποκαλύψεις για ένα παιδί εκτός γάμου.

Το γαλλικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer αναφέρει ότι ο Στρος-Καν είναι πατέρας ενός αγοριού πέντε ετών, κάτι που έχει πιστοποιηθεί από εξέταση DNA.

Η μητέρα του παιδιού ονομάζεται Λιζά, είναι 45 ετών και, αν κρίνει κανένας από αυτά που λέει το Closer, είναι μια «αρκετά όμορφη μελαχρινή γυναίκα». Εχει επικοινωνήσει με τον Στρος-Καν και του ανέφερε για την υπόθεση του παιδιού. Τώρα προσφεύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει διατροφή 8.000 ευρώ το μήνα, προσθέτει το δημοσίευμα.

Στις 15 Δεκεμβρίου η υπόθεση ήρθε κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο στο Παρίσι, το οποίο θα ανακοινώσει την απόφασή του στο τέλος Ιανουαρίου. Ο Στρος-Καν εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Όταν γεννήθηκε το παιδί, ο Στρος-Καν ήταν διευθυντής του ΔΝΤ και ζευγάρι με τη δημοσιογράφο Αν Σενκλέρ, η οποία έχει πει ότι επέλεξε να αγνοεί τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις ερωτικές περιπέτειες του συντρόφου της.

Ο Στρος-Καν έχει δύο κόρες και ένα γιό με την πρώτη γυναίκα του, την Ελέν Ντιμά, και άλλη μία κόρη με την δεύτερη γυναίκα του, την Μπριζίτ Γκιγεμέτ. Όλα τα παιδιά είναι πλέον ενήλικα.

Οι υποθέσεις που τον αφορούν άνοιξαν μια μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορεί ένας ισχυρός άνδρας της πολιτικής και της οικονομίας να μπορεί να έχει προσωπική ζωή, πτυχές της οποίας μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά στα όρια του νόμου.

Τον Μάιο του 2011 συνελήφθη μετά τις καταγγελίες της καμαριέρας Νασιφάτου Ντιαλό ότι της επιτέθηκε και την παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι εικόνες ενός αξύριστου, ταλαιπωρημένου Στρος-Καν να οδηγείται στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη σύντομα έφεραν την παραίτησή του από το ΔΝΤ εν μέσω μάλιστα μιας λεπτής στιγμής στην ελληνική κρίση. Μαζί και κάθε φιλοδοξία που λέγεται ότι είχε να κατέλθει σαν υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές του 2012.

Τον επόμενο χρόνο διερευνήθηκε δικαστικά η συμμετοχή του σε κύκλωμα πορνείας αλλά απαλλάχτηκε από κατηγορίες για μαστροπεία. Παραδέχτηκε πάντως στο δικαστήριο ότι είχε κατά διαστήματα επαφές με τις γυναίκες του κυκλώματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...