251
Ο Σταύρος Τσακυράκης (αριστερά) με τον Απόστολο Δοξιάδη στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Ertegun House, Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών της Οξφόρδης | youtube

Ο Σταύρος Τσακυράκης για τη δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 15:10
Ο Σταύρος Τσακυράκης (αριστερά) με τον Απόστολο Δοξιάδη στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Ertegun House, Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών της Οξφόρδης
|youtube

Ο Σταύρος Τσακυράκης για τη δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 15:10

Την περασμένη Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, ο Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), μίλησε στην ελληνική κοινότητα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, προσκεκλημένος του Ertegun House, ενός νέου Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου. Η ομιλία, κάτω από τον τίτλο εργασίας ” Η δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης ” έγινε σε μορφή συζήτησης με τον Απόστολο Δοξιάδη.

Στην παρουσίαση ο Σταύρος Τσακυράκης, πάντα εστιάζοντας στο ζήτημα της δημοκρατίας μας, αναφέρθηκε σε πολλά θέματα για το οποία κατά καιρούς έχει δώσει μεγάλους αγώνες: την ποιότητα της Δικαιοσύνης, την Παιδεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου και άλλα.

Παρά το γεγονός ότι η η εκδήλωση, μαζί με τη συζήτηση με το κοινό, κράτησε δυόμισι ώρες, δεν έφυγε κανείς από μια αίθουσα κατάμεστη από έλληνες πανεπιστημιακούς καθηγητές, φοιτητές, αλλά και μέλη της ελληνικής κοινότητας της Οξφόρδης.

prosklisi ekdilosi tsakiraki doxiadi
Η πρόσκληση της εκδήλωσης

Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το σχόλιο/ερώτηση ενός μεταπτυχιακού φοιτητή στο ακροατήριο, ότι η παρουσίαση του Σταύρου Τσακυράκη «κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ή, αν είχε ξεκινήσει, θα είχε διακοπεί». Ο Απόστολος Δοξιάδης έκανε την παρατήρηση ότι το «κατά πάσα πιθανότητα» μάλλον θα έπρεπε να γίνει «σίγουρα».

  • Μακάρι να έρθει σύντομα η μέρα που ένας άνθρωπος σαν τον Σταύρο Τσακυράκη, με τον ριζοσπαστικό και τολμηρό λόγο ενός πραγματικού δημοκράτη, θα μπορεί να μιλήσει ελεύθερα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο. Χωρίς την απειλή προπηλακισμών από εγκάθετους ή μέτρων και πρακτικών απομόνωσής του από τις θεσμικές εξουσίες.

Ως τότε, χαρείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...