367
Το Galaxy Note 7 είναι από τα τελευταία κινητά της εταιρείας | REUTERS/Kim Hong-Ji

Η Samsung σταματά την παραγωγή του Galaxy Note 7

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2016, 11:33
Το Galaxy Note 7 είναι από τα τελευταία κινητά της εταιρείας
|REUTERS/Kim Hong-Ji

Η Samsung σταματά την παραγωγή του Galaxy Note 7

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2016, 11:33

Σε ένα πλήγμα για τη δημόσια εικόνα της και για τη θέση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, η Samsung αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής των δημοφιλών smartphone Galaxy Note 7. Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση ελήφθη επειδή καταγράφηκαν περιστατικά στα οποία και τα μοντέλα που αντικατέστησαν τα παλαιότερα ελαττωματικά παρουσίασαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στη μπαταρία με αποτέλεσμα την ανάφλεξή τους!

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο έγκυρο κατασκευαστή εξαρτημάτων για την εταιρεία, αναφέρει ότι η παραγωγή του εν λόγω κινητού έχει ήδη ανασταλεί στα εργοστάσια στο Βιετνάμ, που έχουν την ευθύνη για την παραγωγή και για τις εξαγωγές.

Η απόφαση ελήφθη για την ασφάλεια των καταναλωτών σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Νότια Κορέα, μετά τις διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρμόδιες αρχές.

Εν τω μεταξύ, δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, η AT&T και η T-Mobile, ανέφεραν ότι θα σταματήσουν προσωρινά να παρέχουν ή να πωλούν τέτοια τηλέφωνα, λόγω του προβλήματος που έχει παρατηρηθεί.

Στην Νότια Κορέα οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μάλλον τηρούν στάση αναμονής με την SK Telecom να δηλώνει ότι παρακολουθεί την κατάσταση και την KT Corp να μην έχει λάβει αποφάσεις.

samsung-burn
Ενα από τα κινητά που πήραν φωτιά (bbc.com)

Μόλις ένα μήνα νωρίτερα η εταιρεία είχε αποφασίσει την ανάκληση του κινητού, που είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της και ανταγωνιστής των iPhone. Υπολογίζεται ότι η ανάκληση αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια συσκευές.

Αιτία είναι πρόβλημα στη μπαταρία το οποίο μπορεί να προκαλέσει την έκλυση καπνού ή ακόμα και την ανάφλεξη της συσκευής.

Η Samsung τον Σεπτέμβριο, όταν το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά, είχε αναφέρει ότι η υπερθέρμανση στο τηλέφωνο οφείλεται σε ένα «σπάνιο κατασκευαστικό λάθος» κατά το οποίο έρχονται σε επαφή η άνοδος και η κάθοδος στην μπαταρία.

Οι εικόνες των καμένων κινητών που οι άτυχοι κάτοχοι τους ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα απλά βάθυναν την κρίση που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Σε ένα περιστατικό ένα Note 7 που ήταν από αντικατάσταση άρχισε να βγάζει καπνό και να κάνει ήχους αναγκάζοντας τους επιβάτες μιας πτήσης στο Κεντάκι να απομακρυνθούν από το αεροσκάφος στο οποίο μόλις είχαν επιβιβαστεί πριν πετάξουν. Αλλος ένας άνδρας ξύπνησε όταν το Note 7 που είχε σε αντικατάσταση άρχισε να βγάζει καπνό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...