291
Το εντυπωσιακό «Καλιφόρνια» στην μακέτα του εμπνευστή του | Facebook/Kurt Strand

Νορβηγικής έμπνευσης και τεχνογνωσίας το υπερ-γιότ των 400 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 16:50
Το εντυπωσιακό «Καλιφόρνια» στην μακέτα του εμπνευστή του
|Facebook/Kurt Strand

Νορβηγικής έμπνευσης και τεχνογνωσίας το υπερ-γιότ των 400 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 16:50

Ένας Νορβηγός σχεδίασε το δικό του υπέρ-γιότ – και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα, εντυπωσιακότερα και πολυτελέστερα που έχουν καταπλεύσει ποτέ τις θάλασσες.

Το μήκους 135 μέτρων «Καλιφόρνια» θα κοστίσει μεν 400 εκατ. ευρώ, αλλά ο Κερτ Στραντ μπορεί να επαίρεται πως πάνω του θα μπορείς να κάνεις μεχρι και… σέρφινγκ μέσα στην εντυπωσιακή του πισίνα.

Όπως αναφέρει ο νορβηγός σχεδιαστής, η (μια από τις συνολικά τρεις) πισίνα θα διαθέτει μια ειδική μηχανή που θα μπορεί να δημιουργεί τεχνητά κύματα στην επιφάνεια της, επιτρέποντας στους επίδοξους σέρφερ να αρπάξουν τις σανίδες τους και να καβαλήσουν το τεχνητό κύμα, χωρίς καν να χρειαστεί να βουτήξουν στην – πολλές φορές αφιλόξενη λόγω καρχαριών – θάλασσα.

Το σκάφος θα διαθέτει επίσης τον δικό του καταρράκτη, καθώς και αίθουσα μπόουλινγκ αλλά και ένα σύστημα αφαλάτωσης που θα μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο.

Το «Καλιφόρνια» περιλαμβάνει επίσης ένα υπερμέγεθες σαλόνι με μπαρ, νάιτ-κλαμπ, αίθουσα τυχερών παιχνιδιών, γυμναστήριο με χαμάμ, στούντιο μασάζ και σπα.

Επιπλέον, θα διαθέτει τον δικό του κινηματογράφο 24 θέσεων καθώς και έναν εκθεσιακό χώρο για μια συλλογή αυτοκινήτων-αντικών.

Το υπέρ-γιότ, που θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων, θα διαθέτει επίσης ένα ελικοδρόμιο που θα λειτουργεί με ανελκυστήρα, έτσι ώστε ένα ελικόπτερο να μπορεί να αποθηκευτεί κάτω από το κατάστρωμα!

«Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μεγάλων σκαφών αναψυχής στον κόσμο έχουν ήδη δείξει το ενδιαφέρον τους για αυτό το έργο και είναι έτοιμοι να το υλοποιήσουν», λέει ο 55χρονος Στραντ.

«Το εσωτερικό του γιοτ έχει σχεδιαστεί με απώτερο στόχο έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής», καταλήγει ο Νορβηγός και με τόσα κομφόρ, δεν νομίζουμε κανείς να έχει παράπονο…

Ο Κερτ Στραντ