681
Από την ταινία «Unfaithful» («Απιστη»). Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι τη στιγμή που βρίσκεται στον δρόμο της ένας γοητευτικός άντρας. Με τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Νταϊάν Λέιν, Ολιβιέ Μαρτίνεζ | 20th Century Fox

Αυτές είναι οι δέκα πρώτες χώρες σε απιστία

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2016, 09:38
Από την ταινία «Unfaithful» («Απιστη»). Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι τη στιγμή που βρίσκεται στον δρόμο της ένας γοητευτικός άντρας. Με τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Νταϊάν Λέιν, Ολιβιέ Μαρτίνεζ
|20th Century Fox

Αυτές είναι οι δέκα πρώτες χώρες σε απιστία

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2016, 09:38

Η ιστοσελίδα indy100.com, σαρξ εκ σαρκός του Independent, ανέλυσε τα δεδομένα που της παρείχαν οι διάφορες ιστοσελίδες γνωριμιών και η εταιρεία προφυλακτικών Durex και παρουσιάζει τον χάρτη με τις πιο δοτικές σάρκες στον πλανήτη. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πιο άπιστοι λαοί του κόσμου; Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι Ευρωπαίοι καταλαμβάνουν τις εννέα από τις δέκα θέσεις της κατάταξης, με μια ασιατική χώρα, πάντως, να κατακτά την κορυφή της απιστίας.

Ταϊλάνδη – 51% άπιστοι

Το 51% των Ταϊλανδέζων παραδέχεται ανερυθρίαστα ότι απατά τον/τη σύντροφό του. Εκεί, καλά βαστούν και οι παραδόσεις της ανεπίσημης συζύγου, αλλά και του «κικ»: πρόκειται για μια παράδοση που επιτρέπει στους νέους να περνούν χρόνο με φίλους του αντίθετου φύλου, χωρίς να υπάρχει πάντα σεξουαλική επαφή – ναι, καλά. Επίσης, σε αυτή τη χώρα παραμένουν υψηλά τα ποσοστά του αγοραίου έρωτα.

Δανία – 46%

Η σκανδιναβική χώρα έχει πάντα καλές επιδόσεις στις αξιολογήσεις που κρίνουν την ευτυχία των πολιτών της, αλλά φαίνεται επίσης ότι κατέχει και υψηλή θέση σε ό,τι αφορά τη μοιχεία – προφανώς και υπάρχει σύνδεση. Η σεξουαλική δραστηριότητα των κατοίκων της (πρωτεύουσας) Κοπεγχάγης ανεβάζει τον μέσο όρο της απιστίας: εκεί, ένας στους δύο άντρες παραδέχεται ότι απατά τη σύντροφό του.

Ιταλία – 45%

Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά πρόκειται για μια ερωτική χώρα – διαφωνεί κάποιος με αυτό; Αυτό σημαίνει ότι η απιστία πάει κι έρχεται (και ξανάρχεται) εκεί. Πάντως, η Ιταλία έχει το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο. Ή δεν τους νοιάζει ή οι άπιστοι ξέρουν να κρύβονται καλά.

Γερμανία – 45%

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Δεν λέει όλος ο πλανήτης ότι οι Γερμανοί είναι «μετρημένος» και πειθαρχημένος λαός; Προφανώς, όπως δείχνουν οι οικονομικοί δείκτες, αλλά αυτό δεν ισχύει και για το κρεβάτι τους.

Γαλλία – 43%

Βουλεβού κουσέ αβέκ μουά, σε σουάρ; Πολλά σουάρ, από ό,τι δείχνει η έρευνα. Εχουν και πολιτικό πρότυπο να επιδείξουν: τον πρόεδρο Ολάντ – η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε μόλις έγινε γνωστή η εξωσυζυγική του σχέση. Α, ναι, κι ο Σαρκοζί.

Νορβηγία – 41%

Ναι, οι Νορβηγοί. Εκεί, υπάρχει μέχρι και μια ιστοσελίδα, η «Βικτόρια Μίλαν», η οποία παρέχει άλλοθι σε άπιστους και άπιστες! Η έρευνα δείχνει ότι οι Νορβηγοί δείχνουν λιγότερη διάθεση για παράνομη σχέση τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά η διάθεσή τους για ερωτικές περιπέτειες ανθεί κατά Ανοιξη μεριά. Ναι, έχουν κι εκεί Ανοιξη.

Βέλγιο – 40%

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για ραντεβού παντρεμένων Gleeden -αριθμεί 1,2 εκατ. μέλη- κυκλοφορεί από γλώσσα σε γλώσσα η ίδια ατάκα: «Ο/η σύζυγός σου σε απατά; Κάνε το ίδιο ή χώρισε». Και πού να χωρίζεις τώρα…

20161118-cheat-countries

Ισπανία – 39%

Δεν πέφτετε από τα σύννεφα που αυτός ο λαός -διάσημος για το… εκρηκτικό του ταμπεραμέντο- παίρνει σε αυτή την έρευνα μόνο την όγδοη θέση; Μην ξεχνάτε ότι εκεί, κατά βάση, είναι καθολικοί και η Εκκλησία τους θεωρεί την απιστία ως ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα. Ετσι, εξηγείται…

Ηνωμένο Βασίλειο – 36%

Λίγο η υγρασία, λίγο η βροχή, να και το Brexit, πολύ θέλει ένας άνθρωπος για να απατήσει; Τι θα πει ότι δεν είναι πειστική αυτή η εξήγηση;

Φινλανδία – 36%

Μισό να λεπτό, να σας εξηγήσουμε. Είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε. Εκεί, έχουν φανερές, παράλληλες σχέσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται συγκαταβατικά από την κοινωνία. Οι περισσότερες έρευνες που γίνονται εκεί αποδεικνύουν ότι 1 στους 5 παντρεμένους είχε παράλληλη σχέση με τουλάχιστον δέκα γυναίκες. Το πώς τις προλαβαίνει, δεν το απαντούν οι έρευνες – ίσως θα είχε πιο ενδιαφέρον.

Αυτό, λοιπόν, είναι το τοπ τεν της απιστίας. Τελειώσαμε, έτσι;

Α, ναι, δεν είπαμε για την Ελλάδα. Οπως είδατε, είναι εκτός δεκάδας. Αρα, ησυχάσατε; Προφανώς και όχι. Αφενός η Durex δεν ανακοίνωσε το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, αφετέρου υπάρχει μια άλλη έρευνα που φωτίζει την κατάσταση στη χώρα μας.

Αίσθηση, λοιπόν, προκαλούν τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 2.000 ζευγάρια, η οποία αφορά στους λόγους που οδήγησαν 8 στις 10 Ελληνίδες σε ξένες αγκαλιές. Αυτή, ανακοινώθηκε τον Μάιο της χρονιάς που διανύουμε και το εντυπωσιακό είναι ότι, αντίθετα από την κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες… ξενοκοιτάνε περισσότερο, οι γυναίκες είναι εξίσου «άτακτες». Το ποσοστό τους αγγίζει το 78%, έναντι του 84% των ανδρών που απιστεί επίσης.
Και κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι για όλα φταίνε τα Μνημόνια, εντάξει;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News