273
|

Υστατη έκκληση Κικίλια: Σταματήστε τις μετακινήσεις σε εξοχικά και νησιά

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 14:18

Υστατη έκκληση Κικίλια: Σταματήστε τις μετακινήσεις σε εξοχικά και νησιά

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 14:18

Απογοητευμένος από την αντικοινωνική συμπεριφορά του κόσμου (εδώ) εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε τη Παρασκευή νέα, ύστατη έκκληση, στους πολίτες να μην μετακινούνται στα νησιά και εξοχικά τους στην επαρχία.

«Πρέπει να μείνουμε σπίτι μας, είναι ώρα ευθύνης για όλους μας… Τώρα πρέπει να επιδείξουμε φιλότιμο, ανθρωπιά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας και πως είναι ώρα ευθύνης για όλους!

Νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βάλτα, ο υπουργός Υγείας στάθηκε στη σημασία τήρησης των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης, κάνοντας νέες συστάσεις προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς προφανή ή αναγκαίο λόγο στους δρόμους.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στα φαρμακεία, όπως ο αριθμός της ταυτόχρονης παρουσίας πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων και η τήρηση απόστασης μεταξύ πελάτη και φαρμακοποιού.

Εν τω μεταξύ, σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων, αποφασίστηκαν μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων με τα πλοία της ακτοπλοΐας (εδώ).

Εφεξής θα επιτρέπεται η μετακίνηση ΜΟΝΟ των μονίμων κατοίκων και των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας  μόνο στους μόνιμους κατοίκους.

Τα δρομολόγια που θα εκτελούνται, αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, για τους απολύτως αναγκαίους λόγους, και την τροφοδοσία των νησιών καθώς και όσους επιθυμούν να επιστρέψουν από τα νησιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...