230
|

Χωρίς Μετρό έως τις 10.00 – αυξημένη κίνηση σε όλες τις κεντρικές οδούς

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 08:49

Χωρίς Μετρό έως τις 10.00 – αυξημένη κίνηση σε όλες τις κεντρικές οδούς

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 08:49

Χωρίς Μετρό σήμερα η πρωτεύουσα, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, και από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η στάση εργασίας έγινε κανονικά, παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την έκρινε παράνομη και καταχρηστική έπειτα από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Με νεότερο δελτίο Τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει ότι στηρίζει έμπρακτα τους εργαζομένους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑΣΥ έναντι της Covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια. Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την κινητοποίηση εξήγγειλε μόνο ένα σωματείο, πρόκειται για μια μεμονωμένη ομάδα συνδικαλιστών, σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Παρά το γεγονός ότι προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη, κατά πάγια τακτική τα σωματεία απευθύνονται στο ΕΚΑ για την κάλυψη της κινητοποίησής τους, εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...