573
Η Τζένιφερ Ανιστον με το βραβείο α' γυναικείου ρόλου που της δόθηκε από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) και δεξιά ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν | CreativeProtagon/Shutterstock

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: «Την Τζένιφερ Ανιστον πρέπει να τη σκοτώσουν»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 19:50
Η Τζένιφερ Ανιστον με το βραβείο α' γυναικείου ρόλου που της δόθηκε από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) και δεξιά ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
|CreativeProtagon/Shutterstock

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: «Την Τζένιφερ Ανιστον πρέπει να τη σκοτώσουν»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 19:50

Μετά την καταδίκη του για βιασμό τρίτου βαθμού τον περασμένο Φεβρουάριο (εδώ), το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έδωσε στο φως της δημοσιότητας χιλιάδες έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Μέσα από αμέτρητες σελίδες στοιχείων περιγράφεται η εικόνα ενός απόλυτου ανθρώπου, που όχι μόνο δεν δεχόταν καμία από τις κατηγορίες που είχαν διατυπώσει δεκάδες γυναίκες εναντίον του, αλλά φρόντιζε να λαμβάνει και… αντίμετρα.

Σε ένα έγγραφο αναφέρεται πως σε ένα email του o –άρτι καταδικασθείς σε 23 χρόνια φυλάκιση (εδώ)– Γουάινσταϊν είχε γράψει: «Την Τζένιφερ Ανιστον πρέπει να τη σκοτώσουν». Σε άλλα σημειώματα ζητούσε βοήθεια από δισεκατομμυριούχους όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ώστε να μην υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, οι οποίες είχαν αποκαλυφθεί μέσα από το κίνημα #MeToo.

H περίπτωση με την Ανιστον δείχνει το πώς αντιμετώπιζε τις καταγγελίες ο Γουάινσταϊν. Σύμφωνα με το Variety, δημοσιογράφος του περιοδικού National Enquirer είχε έρθει σε επαφή με τον πρώην ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ το 2017, με αφορμή ένα ρεπορτάζ, το οποίο θα ανέφερε πως η ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα ηθοποιός –διάσημη από τη σειρά «Friends» και όχι μόνο– είχε και αυτή κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Γουάινσταϊν. Εκείνος απάντησε στον δημοσιογράφο μέσω email, γράφοντας: «Jen Aniston should be killed» («Την Τζένιφερ Ανιστον θα έπρεπε να τη σκοτώσουν)».

Η πλευρά της Ανιστον ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του National Enquirer υπήρξαν αστήρικτοι και ψευδείς, λέγοντας στο Variety: «Η Τζένιφερ δεν έχει παρενοχληθεί από τον Χάρβεϊ». Ωστόσο είναι σαφές ότι o 67χρονος σήμερα, πολυβραβευμένος για τις κινηματογραφικές και θεατρικές του παραγωγές, αντιμετώπιζε με οργή και εκδικητικότητα όποια γυναίκα, διάσημη ή μη, τολμούσε να ισχυριστεί ότι την είχε κακοποιήσει ή και βιάσει.

Στα ίδια έγγραφα, φαίνεται ότι ο Γουάινσταϊν είχε συνθέσει μια λίστα, την οποία έδωσε σε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, όπου είχε καταγράψει τα ονόματα των ανθρώπων που ίσως μιλούσαν στα μέσα ενημέρωσης για τη σεξουαλική συμπεριφορά του.

Η ύπαρξη της εν λόγω λίστας είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της δίκης του Γουάινσταϊν, καθώς το όνομα μιας από τις γυναίκες που κατέθεσε εναντίον του βρισκόταν σε αυτή, όπως και των Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Ζέλντα Πέρκινς, Λισέτ Αντονι και Ροβένα Τσιου. Ολες οι παραπάνω γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορίες που αρνήθηκε, αλλά όλες τους βρίσκονταν στη λίστα του.

Ο πρώην παραγωγός θεωρούσε, επίσης, «ύποπτους» και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μπεν Αφλεκ, αλλά και τους άκρως επιτυχημένους παραγωγούς Μέγκαν Ελισον και Τζέισον Μπλουμ.

Αλλη μία μεγάλη αποκάλυψη που ήρθε από τα «καυτά» ντοκουμέντα ήταν οι (αποτυχημένες) προσπάθειες του Γουάινσταϊν να γλιτώσει την αποπομπή του από τη δική του εταιρεία Weinstein, όταν είχε στείλει emails σε κάποιους από τους πιο δυνατούς ανθρώπους του κόσμου, ζητώντας την επέμβαση τους.

Το μήνυμά του στον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon, ιδιοκτήτη της Washington Post και πιο πλούσιο σήμερα άνθρωπο του κόσμου, έγραφε: «Υπάρχουν πολλές κατηγορίες που είναι ψευδείς και με το πέρασμα του χρόνου θα το αποδείξουμε, αλλά τώρα, είμαι το πρότυπο για την κακή συμπεριφορά».

Σύμφωνα με τον Guardian, τα έγγραφα εμπεριέχουν και ένα σημείωμα που είχε αφήσει ο αδελφός του Γουάινσταϊν και πρώην πρόεδρος της εταιρείας Weinstein, Μπομπ: «Σου αξίζει βραβείο για τη βαναυσότητα και ανηθικότητα και απανθρωπιά σου, για τις πράξεις που έκανες. Α, το ξέχασα, ήταν όλες “συναινετικές”. Τότε γιατί είσαι σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης; Επειδή είσαι σεξομανής. Δεν νομίζω. Δεν θα είχες λάβει κατηγορίες για κακοποίηση, επίθεση και βιασμό από 82 γυναίκες για… συναινετικό σεξ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...