305
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην προκάτοχό του στο υπουργείο, Εφη Αχτσιόγλου / στη φωτογραφία μαζί κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου | INTIMEnews

Βρούτσης: Η Αχτσιόγλου γνώριζε αλλά έκρυβε συνειδητά την αλήθεια για τις εκκρεμείς συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 11:33
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην προκάτοχό του στο υπουργείο, Εφη Αχτσιόγλου / στη φωτογραφία μαζί κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου
|INTIMEnews

Βρούτσης: Η Αχτσιόγλου γνώριζε αλλά έκρυβε συνειδητά την αλήθεια για τις εκκρεμείς συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 11:33

Εφιαλτική είναι η πραγματική κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ που επικαλείται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε απάντησή του στη Βουλή,  οι εκκρεμείς συντάξεις, υποθέσεις και λοιπές εκκρεμότητες των ασφαλιστικών ταμείων προς συνταξιούχους και ασφαλισμένους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Αναλυτικά σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού στη Βουλή, η κατάσταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019 έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 189.851

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 87.591

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ 2.688

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ (ΕΦΚΑ 66.323) (ΕΤΕΑΠ 15.689) Σύνολο: 82.012

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 222.989

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 375.627

ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ 61.926

ΕΦΑΠΑΞ 36.064

ΣΥΝΟΛΟ 1.058.748

Οπως επισημαίνεται στην απάντηση του κ. Βρούτση στη Βουλή, τα στοιχεία αυτά ξεπερνούν ακόμα και την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη για το συνολικό ύψος των εκκρεμοτήτων, ενώ αποκαλύπτονται τα τραγικά λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας η οποία, για χρόνια, έκρυβε την αλήθεια και απέφευγε συστηματικά να δώσει σαφείς απαντήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Οι 1.058.748 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις και λοιπές εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ προς τους συνταξιούχους-ασφαλισμένους είναι ένα ασύλληπτο νούμερο που αποτυπώνει ανάγλυφα το μέγεθος της εγκληματικής αδιαφορίας της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά», σχολίασε ο κ. Βρούτσης σε δήλωσή του, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ σε βάρος της προκατόχου στο υπουργείο, Εφης Αχτσιόγλου:

«Τώρα όλα εξηγούνται. Γνώριζαν και έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια. Ήξεραν και παραπλανούσαν αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων εκατοντάδων συνταξιούχων. Απέφευγαν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την λογοδοσία παρά τις ερωτήσεις και κυρίως, αυτή που υπέβαλαν 55 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2019. Δημιουργούσαν εικονικά πλεονάσματα κρύβοντας κάτω από το χαλί δαπάνες και στοιβάζοντας εκκρεμότητες».

«Σήμερα», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, «φέρνουμε στο φως την τραγική αλλά πραγματική εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες αλλά και με σημαντικές νομοθετικές δράσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...