205
O Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με προορισμό το σπίτι του στο Ντέλαγουερ, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου | REUTERS/Jonathan Ernst

Βρέθηκαν και άλλα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2023, 16:40
O Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με προορισμό το σπίτι του στο Ντέλαγουερ, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου
|REUTERS/Jonathan Ernst

Βρέθηκαν και άλλα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2023, 16:40

Πέντε ακόμη σελίδες διαβαθμισμένου υλικού είχε υπό την κατοχή του, στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο δικηγόρος του αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Σόμπερ, είπε ότι βρήκε τα επιπλέον έγγραφα το απόγευμα της Πέμπτης και τα παρέδωσε αμέσως στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούν την περίοδο της αντιπροεδρίας Μπάιντεν, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα. Η ανακάλυψη των νέων απορρήτων εγγράφων τη στιγμή που είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα για την κατοχή κυβερνητικών αρχείων από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, πονοκεφαλιάζει ακόμα περισσότερο τους Δημοκρατικούς, καθώς παράλληλα διεξάγεται έρευνα για κατοχή απόρρητου υλικού από τον πρώην πρόεδρο –και ορκισμένο αντίπαλο του Μπάιντεν– Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Σόμπερ δήλωσε ότι οι συνήγοροι του προέδρου δεν έχουν σχετική εξουσιοδότηση, οπότε σταμάτησαν να ψάχνουν για έγγραφα σε χώρους γειτονικούς της οικείας Μπάιντεν μετά την εύρεση του πρώτου απόρρητου εγγράφου, την Τετάρτη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Σόμπερ, ως ειδικά εξουσιοδοτημένος, επέστρεψε στο σπίτι του Μπάιντεν την Πέμπτη για να λάβει το έγγραφο και να το προσκομίσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Τότε ήταν που ανακάλυψε το επιπρόσθετο διαβαθμισμένο υλικό.

«Στον δρόμο προς το υπουργείο, οι αξιωματούχοι που με συνόδευαν είδαν πως δεν επρόκειτο για μία, αλλά για έξι σελίδες, δηλαδή είχαν προστεθεί άλλες πέντε», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...