381
Ο Πιρς Μόργκαν μιλά στους δημοσιογράφους μετά την παραίτησή του | REUTERS/Toby Melville

Αποχώρησε από το ITV ο Πιρς Μόργκαν μετά τον καβγά στο στούντιο για τη Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 18:35
Ο Πιρς Μόργκαν μιλά στους δημοσιογράφους μετά την παραίτησή του
|REUTERS/Toby Melville

Αποχώρησε από το ITV ο Πιρς Μόργκαν μετά τον καβγά στο στούντιο για τη Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 18:35

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν αποχώρησε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV μετά από 41.000 καταγγελίες τηλεθεατών εναντίον του την προηγούμενη ημέρα, όταν άσκησε έντονη κριτική στη Μέγκαν Μαρκλ για τη συνέντευξη στην Οπρα.

Τον Μόργκαν κατηγόρησε και οργάνωση που προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους με κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις, καθώς ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν πιστεύει ότι η Μέγκαν σκεφτόταν να αυτοκτονήσει όταν βρισκόταν στη βασιλική οικογένεια. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η ίδια η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι στην Οπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Μόργκαν, που δεν έχει σταματήσει ποτέ να καταφέρεται εναντίον του Χάρι και της Μέγκαν, αποχώρησε από το πλατό, στη διάρκεια της εκπομπής, όταν συνάδελφός του τού είπε στον αέρα, να σταματήσει επιτέλους τις εμμονικές του επιθέσεις εναντίον της δούκισσας του Σάσεξ.

Στο Twitter, o Μόργκαν είπε ότι έφυγε γιατί δεν θα καθόταν να συζητήσει με κάποιον που τον αποκάλεσε «διαβολικό». Στην πραγματικότητα βέβαια, ο συνάδελφός του, Αλεξ Μπίσφορντ, χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη διαμαρτυρόμενος, αφού ο Μόργκαν είχε ήδη αποχωρήσει από το στούντιο.

«Επειτα από συζητήσεις με το ITV, ο Πιρς Μόργκαν αποφάσισε ότι είναι τώρα η στιγμή να αποχωρήσει από το Good Morning Britain», ανακοίνωσε το ITV.

«Το ITV αποδέχθηκε την απόφαση αυτή και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο».

Ο Μόργκαν, πρώην παρουσιαστής του CNN, έχει υποστηρίξει ότι Χάρι και Μέγκαν έχουν πλήξει τη βασιλική οικογένεια και επιδιώκουν τη δημοσιότητα με τους δικούς τους όρους, χωρίς να αποδέχονται τις ευθύνες και τον έλεγχο που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη θέση.

Η ρυθμιστική αρχή για τα ΜΜΕ της Βρετανίας ξεκίνησε έρευνα με επίκεντρο το χθεσινό επεισόδιο του «Good Morning Britain», έχοντας δεχθεί 41.015 διαμαρτυρίες σχετικά με σχόλια που έκανε ο Μόργκαν.

«Ξεκινήσαμε μια έρευνα για το επεισόδιο της Δευτέρας του Good Morning Britain βάσει των κανονισμών μας περί πρόκλησης βλάβης και προσβολής», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή Ofcom.

Μετά την παραίτησή του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανασκεύασε τη δήλωσή του: «Εξακολουθώ και έχω σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την αλήθεια πολλών εξ όσων είπε, όμως επιτρέψτε μου να επισημάνω απλά για να σημειωθεί, τη θέση μου σχετικά με την ψυχική ασθένεια και την αυτοκτονία.

Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί εξαιρετικά σοβαρά υπόψη και εάν κάποιος νιώθει ότι θα έπρεπε να έχουν λάβει θεραπεία και βοήθεια που χρειάζονταν κάθε φορά και εάν ανήκουν σε έναν θεσμό όπως η βασιλική οικογένεια και πήγαν να ζητήσουν αυτήν τη βοήθεια, θα έπρεπε σίγουρα να τη λάβουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...