304
O εικονιζόμενος Ρίτσαρντ Κάζινς χάρισε πεθαίνοντας έναν θησαυρό στη συνομοσπονδία φιλανθρωπικών οργανώσεων Oxfam | Υοutube

Βρετανία: 41 εκατ. στερλίνες στην Oxfam με διαθήκη Kροίσου

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 21:19
O εικονιζόμενος Ρίτσαρντ Κάζινς χάρισε πεθαίνοντας έναν θησαυρό στη συνομοσπονδία φιλανθρωπικών οργανώσεων Oxfam
|Υοutube

Βρετανία: 41 εκατ. στερλίνες στην Oxfam με διαθήκη Kροίσου

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 21:19

Στη συνομοσπονδία βρετανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων Oxfam άφησε 41 εκατομμύρια στερλίνες ο ζάπλουτος Ρίτσαρντ Κάζινς που σκοτώθηκε μαζί με όλη την οικογένειά του σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αυστραλία, την περασμένη Πρωτοχρονιά.

Ολη η περιουσία του Κάζινς, εκτός από 3 εκατομμύρια στερλίνες, θα πάει στον φιλανθρωπικό οργανισμό, ενώ οι δύο αδελφοί του θα λάβουν «μόνο» ένα εκατομμύριο στερλίνες έκαστος.

Τα παραπάνω δημοσιοποιούνται από το βρετανικό έντυπο Sun.

Υπηρεσίες του πεζοδρομίου

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα χρήματα αυτά έρχονται σε χρονική στιγμή που o εν λόγω φιλανθρωπικός όμιλος προσπαθούσε να συγκεντρώσει το ποσό των 16 εκατομμυρίων λιρών για να ανακάμψει από το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη το προσωπικό της στην Αϊτή.

Μάλιστα, η Oxfam έχει χάσει χιλιάδες δωρητές αφότου έγινε γνωστό, στις αρχές του έτους, ότι μέλη της προσελάμβαναν ιερόδουλες ενώ βρίσκονταν στην Αϊτή για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό του 2010. Οπως ανακοίνωσε, μόλις πρόσφατα ενημερώθηκε για την κληρονομιά και δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το ακριβές ποσό.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για αυτό το κληροδότημα» ανέφερε πάντως στην ανακοίνωσή της.

Βουτιά στο ποτάμι

Ο Ρίτσαρντ Κάζινς, 58 ετών, σκοτώθηκε μαζί με τους γιους του, Ουίλιαμ, 25 ετών, Εντουαρντ, 23 ετών, την αρραβωνιαστικιά του Εμα Μπάουντεν, 48 ετών, και την κόρη της Χέδερ, 11 ετών, όταν το υδροπλάνο τους κατέπεσε στον ποταμό Χόκσμπερι, στα βόρεια του Σίδνεϊ. Το έντυπο Sun γράφει ότι κάποια στιγμή ο Κάζινς είχε συντάξει διαθήκη στην οποία ανέφερε ότι αφήνει τα χρήματά του στην Oxfam στην περίπτωση που σκοτωθεί μαζί με τους γιους του.

Η Oxfam δηλώνει ότι συνεργάζεται με την οικογένεια του Κάζινς και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του για να καταλήξουν στο πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το κληροδότημα.

Το ποσό, σε κάθε περίπτωση, είναι υπερδιπλάσιο από τα 19,8 εκατομμύρια λίρες που έλαβε από κληρονομιές η οργάνωση στο διάστημα 2016-17.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...