219
«Ωχ, τι μας βρήκε τώρα», φαίνεται να λέει περίλυπος ο προπονητής των «Σίτιζενς», Πεπ Γκουαρντιόλα | Reuters

«Βόμβα» από την UEFA: Απέκλεισε για δύο χρόνια την Μάντσεστερ Σίτι από την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 21:16
«Ωχ, τι μας βρήκε τώρα», φαίνεται να λέει περίλυπος ο προπονητής των «Σίτιζενς», Πεπ Γκουαρντιόλα
|Reuters

«Βόμβα» από την UEFA: Απέκλεισε για δύο χρόνια την Μάντσεστερ Σίτι από την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 21:16

Απόφαση…«βόμβα» εξέδωσε η UEFA με την οποία επιβάλλει αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα δυο επόμενα χρόνια.

Η απόφαση βγήκε από την επιτροπή αδειοδότησης της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την επιτροπή του Financial Fair Play.

Η ετυμηγορία αναφέρει τον αποκλεισμό του συλλόγου από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22, όπως επίσης και πρόστιμο-μαμούθ ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Οι «Πολίτες», σύμφωνα με την απόφαση, παρέβησαν τους νόμους για το Financial Fair Play, ενώ υπήρχε και φάκελος που «έκαψε» τον σύλλογο για επένδυση που έγινε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Σεΐχη Μανσούρ και απέφυγε τον έλεγχο μέσω χορηγίας.

Πάντως, οι άνθρωποι της «μπλε» πλευράς του Μάντσεστερ ανέφεραν πως: «είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν εκπλαγήκαμε», προσθέτοντας επίσης πως:

«Τον Δεκέμβριο του 2018 ο επικεφαλής της επιτροπής της UEFA είχε προβλέψει δημόσια ότι θα επιβληθεί αυτή η ποινή στον σύλλογο πριν ακόμα ξεκινήσει η έρευνα. Οι διαρροές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας δεν γίνεται να μην μας κάνουν να αμφιβάλουμε για το αποτέλεσμα. Είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, ερευνήθηκε από την UEFA και έβγαλε απόφαση για αυτήν η UEFA. Με την αρχική διαδικασία να έχει τελειώσει πλέον, θα κινηθούμε για έφεση στο CAS (Court of Arbitration for Sport) το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News