258
Tα γκολ -και η φανέλα- του Μέσι συνεχίζουν να φέρνουν έσοδα στα ταμεία της Μπάρτσα, που χάρη στη νέα πολιτική της διοίκησης έγινε για πρώτη φορά η ομάδα με τα μεγαλύτερα έσοδα παγκοσμίως | REUTERS

Πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο η Μπαρτσελόνα – ξεπέρασε την Ρεάλ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 16:32
Tα γκολ -και η φανέλα- του Μέσι συνεχίζουν να φέρνουν έσοδα στα ταμεία της Μπάρτσα, που χάρη στη νέα πολιτική της διοίκησης έγινε για πρώτη φορά η ομάδα με τα μεγαλύτερα έσοδα παγκοσμίως
|REUTERS

Πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο η Μπαρτσελόνα – ξεπέρασε την Ρεάλ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 16:32

Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, φιγουράρει για πρώτη φορά η Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης – το αντίπαλο δέος εντός και εκτός γηπέδων.

Την ώρα που η διοίκηση της ομάδας της Καταλονίας έδειχνε την… πόρτα της εξόδου στον προπονητή της, Ερνέστο Βαλβέρδε, η Μπάρτσα ανέβαινε στην πρώτη θέση της κατάταξης Deloitte Football Money League με τις 20 πιο κερδοφόρες ποδοσφαιρικές ομάδες παγκοσμίως.

Η κατάταξη καταδεικνύει τα πιθανά οφέλη της ορθής οικονομικής στρατηγικής, με την Μπαρτσελόνα να ξεπερνά την Ρεάλ χάρη στο νέο λειτουργικό μοντέλο που εγκαινίασε η διοίκησή της.

Σύμφωνα με την Deloitte η Μπάρτσα έγινε ο πρώτος σύλλογος που κατέγραψε έσοδα ύψους 800 εκατ. ευρώ, χάρη στην απόφαση της διοίκησης να αναλάβει η ίδια το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων (δικαιώματα -χρήση εμπορικών σημάτων κτλ), αποκτώντας έτσι καλύτερο έλεγχο του παγκοσμίως αναγνωρισμένου brand της ομάδας.

Συνολικά για την περίοδο 2018-19, τα 20 μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου εμφανίζουν έσοδα – ρεκόρ ύψους 9,3 δισ. ευρώ

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται (ακόμα) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με έσοδα 711,5 εκατ. ευρώ, που πάντως σύμφωνα με την Deloitte, κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία μεταξύ των ομάδων της Premier League, από τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι ή/και τη Λίβερπουλ που επελαύνει φέτος προς τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τα έσοδα της Σίτι υπολογίζονται σε 610,5 εκατ. ευρώ, με τη Λίβερπουλ κατά πόδας στα 604,7 εκατ. ευρώ.

Η κατάταξη της Deloitte δείχνει, τέλος, ότι η ροή εσόδων που παράγουν τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ του πλανήτη, δεν εμφανίζει το παραμικρό σημάδι κόπωσης, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια προβλέπεται να σπάσει με άνεση το φράγμα των 10 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...