160
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την κράτηση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν | Florian Gaertner/Photothek via Getty Images

Βερολίνο σε Τεχεράνη: Να απελευθερωθούν άμεσα τα δύο ελληνικά τάνκερ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 17:24
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την κράτηση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν
|Florian Gaertner/Photothek via Getty Images

Βερολίνο σε Τεχεράνη: Να απελευθερωθούν άμεσα τα δύο ελληνικά τάνκερ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 17:24

Η γερμανική κυβέρνηση «καταδικάζει την κράτηση των δύο υπό ελληνική σημαία πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο από το Ιράν», με σχετική δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη.

«Η ενέργεια του Ιράν συνιστά αδικαιολόγητη παρέμβαση στην εμπορική ναυτιλία και συνεπώς σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα πλοία και τα πληρώματά τους και να σεβαστεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στη θάλασσα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Δένδια, κάλεσε την Τεχεράνη να αποδεσμεύσει άμεσα τα δύο τάνκερ και το φορτίο τους, καθώς και τα μέλη των πληρωμάτων τους, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απειλή στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.

Απαντώντας στον Μπλίνκεν, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, «κούνησε το δάχτυλο» στις ΗΠΑ λέγοντάς του, ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν μόνες τους τους κανόνες τους στον κόσμο, έχει παρέλθει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...