416
| CreativeProtagon

Ποιος Στιβ; Ο Τιμ Κουκ! Η χήρα του Τζομπς υμνεί τον διάδοχό του στην Apple

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 16:12
|CreativeProtagon

Ποιος Στιβ; Ο Τιμ Κουκ! Η χήρα του Τζομπς υμνεί τον διάδοχό του στην Apple

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 16:12

Είναι 58 ετών, εκ των οποίων περίπου τα έντεκα χήρα, ενώ διαθέτει περιουσία ύψους 15 δισ. δολαρίων, τα οποία κληρονόμησε μετά τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, Στιβ Τζομπς, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια την 5η Οκτωβρίου του 2011 σε ηλικία 56 ετών. 

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς είναι μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο, υπερδραστήρια στο πλαίσιο των κοινωφελών πρωτοβουλιών του δικού της ιδρύματος, Emerson Collective, που φέρει το όνομα του αμερικανού φιλοσόφου Ραλφ Γουάλντο Εμερσον. Πρόσφατα η χήρα του Στιβ Τζομπς κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη της για το έργο του διαδόχου του συζύγου της στην ηγεσία της Apple, με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2020 από το περιοδικό Time στην οποία περιλαμβάνεται, φυσικά, ο Τιμ Κουκ.

«Η Apple είναι το έργο ζωής του Τιμ Κουκ και σε αυτό το έργο ο Τιμ επιδεικνύει μαεστρία. Εχει επιδείξει τεράστιο εύρος ηγεσίας, σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, από οποιονδήποτε σύγχρονο CEO. Δεδομένου ότι τα προϊόντα και οι πολιτικές της Apple επηρεάζουν τον ίδιο τον χαρακτήρα της σύγχρονης ζωής, η δουλειά του Τιμ απαιτεί όχι μόνο επιχειρηματική αλλά και φιλοσοφική σοφία». Η Λορίν Πάουελ Τζομπς εκτιμά ιδιαίτερα το ότι ο Τιμ Κουκ «αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίδραση των προϊόντων της εταιρείας στην κοινωνία» αλλά και το γεγονός πως κατά την άσκηση των καθηκόντων του επιδεικνύει «συμπόνοια και πειθαρχία». 

Επειτα από περισσότερο από μια δεκαετία που κρατάει το τιμόνι της Apple, «ο Τιμ έχει χτίσει μια καριέρα όχι μόνο ως ένας από τους πιο αξιοθαύμαστους CEO στον κόσμο, αλλά ως πρότυπο ηθικής ηγεσίας, τεχνολογικής φαντασίας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανθρωπισμού», δεν παρέλειψε να επισημάνει η Λορίν Πάουελ Τζομπς, η οποία, παραφράζοντας τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ, έγραψε ότι «ο Τιμ αγωνίζεται θαρραλέα, τολμάει πολύ και αφιερώνει τον εαυτό του σε έναν σημαντικό σκοπό». 

Η πολυετής και άκρως επιτυχημένη θητεία του Τιμ Κουκ στην ηγεσία της Apple θα μπορούσε να κριθεί αυστηρότερα μόνον εάν το κριτήριο είναι το λανσάρισμα νέων προϊόντων, η ειδικότητα του Στιβ Τζομπς: μετά τον θάνατό του η Αpple παρουσίασε στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό το Apple Watch και τα AirPods. Αλλά ο Τζομπς, ο οποίος επέλεξε προσωπικά τον Τιμ Κουκ και του εμπιστεύτηκε την Apple, στο πλαίσιο διαδοχής που κατάστρωσε κατά τη διάρκεια της ασθένειας που του στέρησε τη ζωή, γνώριζε πως η δουλειά του Κουκ μπορεί να μη γίνεται ευρέως αντιληπτή αλλά είναι θεμελιώδης για την Apple. Αρκεί να σημειωθεί ότι υπό τη διεύθυνσή του ο τζίρος της κορυφαίας τεχνολογικής εταιρείας του Κουπερτίνο έχει τετραπλασιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...