732
Το «σκληρό ροικ» συνεχίζεται από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στη Βουλή να βρίθει χαρακτηρισμών κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού | INTIMEnews

Τσίπρας: Θα ξηλώσουμε το έκτρωμα Χατζηδάκη – Αδύναμος και ακατάλληλος ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 15:39
Το «σκληρό ροικ» συνεχίζεται από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στη Βουλή να βρίθει χαρακτηρισμών κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού
|INTIMEnews

Τσίπρας: Θα ξηλώσουμε το έκτρωμα Χατζηδάκη – Αδύναμος και ακατάλληλος ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 15:39

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επκουρικής ασφάλισης, το οποίο και αποκάλεσε ύβρι για τις σημερινές και τις επόμενοες γενιές.

Πιάνοντας το νήμα απο εκεί που το άφησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα που προέκυψε κατά τον πρόσφατο ανασχημστισμό με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα περί αποστασίας και απόπειρας διεμβολισμού των πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών από  έναν Πρωθυπουργό που όπως χαρακτηρισιτκά ανέφερε, βρίσκεται σε βέρτιγκο.

Σε μία ακόμη «πύρινη» ομιλία που έβριθε χαρακτηρισμών σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σύνθημα συνέχισης της τακτικής του «σκληρού ροκ» κατά της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι θα τη δει να αποδίδει δημοσκοπικά.

«Αυτό το έκτρωμα που φέρατε σήμερα, θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση», αναφώνησε για το σχέδιο νομου της επικουρικής ασφάλισης των νέων εργαζ0μένων. Και το Ασφαλιστικό και ο Πτωχευτικός και η σφαγή των εισακτέων και τα απλήρωτα 10ωρα θα ξηλωθούν, αλλά δεν θα ξεχαστούν. Θα είναι πάντοτε υπενθύμιση ότι μια κυβέρνηση αλαζόνων, σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, έκανε τον φόβο και τον πόνο του ελληνικού λαού ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι, οι εκλεκτοί και οι φίλοι. Αυτή θα είναι η μόνη σας υστεροφημία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απεθυνόμενος στην κυβέρνητική πλειοψηφία.

Πρόκειται, είπε, για μία «βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν -όπως κατήγγειλε- είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση άκρας δεξιάς, υπό έναν αδύναμο και ακατάλληλο, όπως είπε, Πρωθυπουργό. «Η πτώση του», όμως, προειδοποίησε, «θα είναι ραγδαία και απότομη, και η πρόσκρουση θα γίνει με πάταγο».

Στην αναφορά στον πρόσφατο «περιπετειώδη» ανασχηματισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας», ενώ για το θέμα της (μη) υπουργοποίησης Αποστολάκη, αφού επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου περί απόπειρας παγίδευσης  του ναυάρχου ε.α. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη σε σειρά χαρακτηρισμών, όπως «κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού» και «πράξη πολιτικής αγυρτείας».

«Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν επεδίωξε την πολιτική συναίνεση, παρά επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών, φτάνοντας στο απώτατο όριο κατρακύλας και αυτοεξευτελισμού. Αντί για πρόταση σε συνεννόηση σχεδίασε πρόσκληση αποστασίας. Μια πράξη που το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει πολιτικά συνώνυμο», κατήγγειλε εκ νέου ο κ. Τσιπρας, μιλώντας για κυβέρνηση «σε αποδρομή» και πρωθυπουργό «σε βέρτιγκο» που με κάθε του δήλωση δείχνει πόσο μακριά είναι από τις αγωνίες των πολιτών αυτής της χώρας.

«Την  ημέρα που οι Ελληνες ενωμένοι τιμούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας προχώρησε στη Βουλή σε ένα ακόμα μάθημα διχασμού και αλαζονείας! Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, ενώ γνώριζε ότι εκείνος βρισκόταν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ήρωας εκ του ασφαλούς», απάντησε εκ του βήματος ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τη συναίνεση και τρέφεται από τις χολερικές επιθέσεις […] Τρέφεστε ακόμα από το δόγμα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”», είπε ο υπουργός Εργασίας που απάντησε και επί προσωπικού, στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «άνθρωπος για τις βρώμικες δουλειές».

«Ακουσα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να λέει ότι “ο  Χατζηδάκης είναι δήθεν για τις βρώμικες δουλειές” … Ναι είχα μια πετυχημένη πορεία και στα υπουργεία που έχω περάσει, αλλά και στην Ευρωβουλή ως ευρωβουλευτής και είμαι περήφανος. Ναι έχω ταυτιστεί με τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις της χώρας. Είμαι περήφανος για αυτήν μου την διαδρομή. Και σήμερα θα ξαναέκανα τα ίδια ακριβώς, γιατί ήταν μεταρρυθμίσεις χρήσιμές για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είστε πρωταθλητές στο ψέμα και την εξαπάτηση των πολιτών, αφού δύο χρόνια χρόνια μετά τη διάσωση της ΔΕΗ ,η οποία σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι αποτελεί success story, έρχεστε να κατηγορήσετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μένα για την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλεται στη διεθνή αύξηση της τιμής του ρεύματος και του διοξειδίου του άνθρακα στο Χρηματιστήριο των ρύπων».

«Σήμερα εγώ είδα έναν Τσίπρα δάσκαλο του διχασμού και της αλαζονείας. Αλλά διαβάστε και καμία δημοσκόπηση, είναι εργαλεία της δουλειάς, μήπως συνδεθείτε με τους Έλληνες πολίτες» κατέληξε στην απάντηση του ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News