433
| INTIMEnews

Αδωνις για Αποστολάκη: Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και το ‘βαλε στα πόδια

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 09:56
|INTIMEnews

Αδωνις για Αποστολάκη: Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και το ‘βαλε στα πόδια

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 09:56

Λάβρος κατά του Ευάγγελου Αποστολάκη για την υπαναχώρησή του και την άρνηση της πρότασης του Πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του την Τετάρτη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης  και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν εφείσθη χαρακτηρισμών προς το πρόσωπο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που λύγισε τελικά στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποδέχθηκε την υπουργοποίησή του.

Στην κριτική του ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε μέχρι και θέμα λειτουργίας των θεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων, με δεδομένο ότι ο κ. Αποστολάκης έχει υπηρετήσει σε μία σειρά απο νευραλγικές θέσεις, με αποκορύφωμα αυτή του Α/ΓΕΕΘΑ.

Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει:

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειριζεται κρισεις επι 40 χρονια από όλους τους θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης, αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση, δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής, όχι αξιωματικός…».

«Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στο σχόλιό του για το «όχι» Αποστολάκη στον Πρωθυπουργό υπό τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους χαρακτηρισμούς περί «εξαγορασμένου αποστάτη», που «το έσωσε την τελευταία στιγμή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του ο πάντα έτοιμος για τέτοιες περιπτώσεις, Παύλος Πολάκης.

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μία η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η Πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά, ως αρχηγό του Ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Οπως επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» επεσήμανε εξάλλου με νόημα.

«Συναίνεση όμως, υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία, όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό, τόνισε, «είναι ο ορισμός της αποστασίας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...