385
Τσακαλώτος και Τσίπρας στα έδρανα της Βουλής | Reuters

«Κωλοτούμπα» Τσίπρα: Πήρε πίσω το Πειθαρχικό για τον Τσακαλώτο

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 20:36
Τσακαλώτος και Τσίπρας στα έδρανα της Βουλής
|Reuters

«Κωλοτούμπα» Τσίπρα: Πήρε πίσω το Πειθαρχικό για τον Τσακαλώτο

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 20:36

Σε μια κίνηση αποσυμπίεσης με… αστερίσκο και προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση προέβη ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να εκτονώσει την εσωστρέφεια στην οποία κατέπεσε ξανά το κόμμα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου (εδώ) αλλά και τις ασύμμετρες αντιδράσεις της ηγεσίας της Κουμουνδούρου —ακόμα και της… Ζανέτ Τσίπρα (εδώ)— προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Στην εισήγηση του στην πεντάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τελικά πίσω την πρόταση για τετραμελές πειθαρχικό όργανο (αποτελούμενο όπως είχε προαναγγείλει από τους Δημήτρη Τζανακόπουλου, Ολγα Γεροβασίλη, Νάσο Ηλιόπουλο και Θανάση Θεοχαρόπουλο).

Αντ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας πρότεινε ο κ. Τζανακοπουλος ως γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Γεροβασίλη, ως γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, να αναλαμβάνουν να καλούν σε εξηγήσεις όποιο στέλεχος θεωρείται ότι βγαίνει «εκτός γραμμής». Κάτι τέτοιο συνέβη προ ημερών με την Θεοδώρα Ζάκρη την οποία είχε καλέσει για εκείνες τις ανεκδιήγητες δηλώσεις για τον «απάτριδα» Πρωθυπουργό (εδώ), η κυρία Γεροβασίλη.

Οι δυο γραμματείς θα μπορούν να εισηγούνται και πιθανές κυρώσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να εγκρίνονται πρώτα από το Πολιτικό Συμβούλιο. Και είναι σαφές ότι δύσκολα το ΠΣ θα επιβάλει κυρώσεις στον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος εκτός όλων των άλλων είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του κόμματος, έχει δηλαδή τεράστια απήχηση στη βάση.

Αναφορικά πάντως, με το ζήτημα που είχε προκύψει με τον κ. Τσακαλώτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρώην υπουργό σε ήπιους πάντως τόνους λέγοντάς του ότι έπραξε λάθος που δημοσιοποίησε με αυτόν τον τρόπο την άποψή του και ζήτησε οι όποιες διαφωνίες να τίθενται πρώτα στα συλλογικά όργανα.

Ο κ. Τσακαλώτος είχε γράψει άρθρο στην ιστοσελίδα tvxs διαφωνώντας με τον όρο «πολιτικός απατεώνας» που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρησιμοποιήσει για τον Πρωθυπουργό σε ομιλία του στη Βουλή αναφορικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης», είχε γράψει χαρακτηριστικά την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσακαλώτος, προκαλώντας την αντίδραση του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα (από τον Παύλο Πολάκη μέχρι την αδελφή του προέδρου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...