464
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει, θα κερδίσει τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 21:15
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει, θα κερδίσει τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 21:15

Στο θέμα του πατέρα του επανήλθε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Είναι προφανές ότι η αντιπολίτευση και ο αρχηγός της προσπάθησε να εκτρέψει την συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία σε ζητήματα που θεωρούν ότι είναι σημαντικά. Στόχος τους, να μην συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης, την οικονομία, για το σχέδιό μας εξόδου από την κρίση, να μη συζητήσουμε για το πώς θα επιστρέψουμε οριστικά στην κανονικότητα, αλλά να συζητάμε για θέματα που επιλέγει το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε. «Φοβάμαι ότι είναι πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη και του επιτελείου του να πάμε σε εκλογές σε πεδίο αρένας. Αυτή είναι η επιλογή του. ».

«Δεν έχω σύμπλεγμα»

«Ο πατέρας σας ήταν Πρωθυπουργός της χώρας» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι πολίτες έχουν άποψη για τον πατέρα σας. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Καταλάβετέ το, πρέπει να το κατανοήσετε. Η κατανόηση του σφάλματος είναι μισό βήμα. Η επανόρθωση το άλλο. Εκείνη την εποχή που ήταν Πρωθυπουργός ο πατέρας σας, η μισή Ελλάδα και ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον αποκαλούσε αποστάτη και εφιάλτη. Εγώ δεν έχω αποκαλέσει ποτέ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με αυτά τα λόγια, ούτε έκανα τέτοια πρακτική. Εσείς μάλλον δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας. Εσείς. Διότι εσείς κ. Μητσοτάκη περπατάτε με βαριά σκιά πάνω από το κεφάλι σας. Τον πατέρα σας. Εγώ δεν έχω σύμπλεγμα και είμαι υπερήφανος για όσα έχει κάνει ο πατέρας μου».

«Εσείς δείχνετε ότι κάποιο πρόβλημα έχετε» συνέχισε. «Θέλω να σας πω ένα πράγμα. Οτι οι πολίτες θα μας κρίνουν με βάση θέσεις και απόψεις μας. Ζήτησα να αντιπαραβάλλουμε σχέδια και πολιτική για την επόμενη ημέρα της χώρας. Λέω “έως εδώ” αυτή η συζήτηση. Διερωτώμαι, όμως, γιατί επιλέγετε αυτή την στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Να κυλιστείτε εσείς στο βούρκο και τη λάσπη, από την στιγμή που λέτε ότι είστε σίγουρος νικητής στις εκλογές. Μας λέτε τρία χρόνια ότι έχετε θρίαμβο στο τσεπάκι σας. Μας λέτε ότι θα γελάτε στις 26 Μαΐου με 14-16 μονάδες διαφορά. Αφού έχετε τόσο μεγάλη διαφορά γιατί πέφτετε σε τόσο χαμηλό επίπεδο;»

«Μήπως ζορίζεστε και αντί να συζητάμε για την οικονομία, να συζητάμε για τους πατεράδες μας και που κάναμε διακοπές; Μήπως ο προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα αποδειχθεί μόνο δημοσκοπικός; Μήπως η διαφορά θα είναι όπως στο δημοψήφισμα; Αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους. Ζείτε στην ψευδαίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, ότι δεν έχει ρίζες στον λαό. Κάποιοι σας τα λένε. Βεβαίως υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει, αλλά θα κερδίσει τις εκλογές, γιατί είναι κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης. Είναι η παράταξη που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών. Αυτό είναι κρίσιμο στοιχείο» τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...