161
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο μέσον, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αριστερά. Παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τσίπρας: Η βιντεοσκόπηση μαθημάτων παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 20:37
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο μέσον, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αριστερά. Παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τσίπρας: Η βιντεοσκόπηση μαθημάτων παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 20:37

Την αντίθεσή του με το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Τρίτη συναντήθηκε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πρόκληση» την βιντεοσκόπηση μαθημάτων και έθεσε θέμα προσωπικών δεδομένων. Υποστήριξε ακόμη ότι το μέτρο μπορεί να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για τη βιντεοσκόπηση της μαθησιακής διαδικασίας, μας γεμίζει με ερωτηματικά και ανησυχία. Ερωτηματικά για το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων και ανησυχία διότι θεωρούμε πως δεν πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο», αναφέρει σε γραπτή δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ότι είναι νόμιμη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά όχι η καταγραφή των μαθημάτων και έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξάγονται τα μαθήματα.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου για την α΄βάθμια και β΄βάθμια εκπαίδευση «για να γίνει πραγματικός διάλογος», ενώ χαρακτήρισε «αχρείαστο ρίσκο για λίγες ημέρες» το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...