211
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στις 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα σε Φιλοθέη – Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 19:25
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στις 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα σε Φιλοθέη – Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 19:25

Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τον δήμο Φιλοθέης-Κηφισιάς, όπου σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων δύο μηνών, είχε καταγραφεί ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό (εδώ), διευκρίνισε την Τρίτη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στην ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αυτών παρατηρήθηκε τις πρώτες μέρες της πρώτης φάσης των 42 ημερών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι τοπικές αρχές και οι δήμοι δεν ενημερώνονται για τα κρούσματα στην περιοχή τους, καθώς «υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούμε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης και διαχείρισης των κρουσμάτων. Επειδή έχω υπάρξει αυτοδιοικητικός, ξέρω ότι το δικαιώματα του ασθενή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο», είπε.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι όσες φορές κρίθηκε απαραίτητο να επικοινωνήσουν σε επιχειρησιακό επίπεδο με δημάρχους και περιφερειάρχες ως υπηρεσία, το έπραξαν. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα δεν βοηθούν σε κάτι, μόνο καταστάσεις πανικού δημιουργούνται, είπε.

Ο ίδιος ανέφερε και παράδειγμα όπου με εντολή δημάρχου τοποθετήθηκε περιπολικό έξω από το σπίτι νοσούντα και εξήγησε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Καλό θα είναι να κάνουμε αυτοκριτική όχι για το πού παρουσιάστηκαν τα κρούσματα, αλλά για να μην παρουσιαστούν κρούσματα σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...