288
Το κτήμα της Τζάκι, το Red Gate Farm | Wikipedia

Το κτήμα-ησυχαστήριο της Τζάκι στη Μασαχουσέτη πουλήθηκε σε ΜΚΟ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 09:30
Το κτήμα της Τζάκι, το Red Gate Farm
|Wikipedia

Το κτήμα-ησυχαστήριο της Τζάκι στη Μασαχουσέτη πουλήθηκε σε ΜΚΟ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 09:30

Το κτήμα στο νησί Mάρθας Βίνιαρντ που ανήκε στην πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι Ωνάση, πουλήθηκε σε δύο ΜΚΟ, που σκοπεύουν να μετατρέψουν το ακίνητο σε προστατευόμενη περιοχή, ανοικτή στο κοινό.

Η επιτροπή του νησιού και το Ίδρυμα Sheriff’s Meadow (Σέριφς Μέντοου) συμφώνησαν να πληρώσουν 27 εκατομμύρια δολάρια για το κτήμα Red Gate Farm (Ρεντ Γκέιτ Φαρμ)  στο νησί που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Μασαχουσέτης, όπως δήλωσαν οι δυο εκτελεστικοί διευθυντές, Τζέιμς Λένγκιελ και Ανταμ Μουρ, αντίστοιχα, σε κοινή δήλωση.

Όπως αναφέρει το ΑΡ, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου ενώ το ποσό της αγοράς θα καταβληθεί σε περίοδο τεσσάρων ετών.

«Το ακίνητο των 304 στρεμμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θεαματικά αναπτυγμένα αγροτεμάχια του νησιού, θα είναι γνωστό εφεξής ως Squibnocket Pond Reservation», ανέφερε η δήλωση.

«Οι αμμόλοφοι, η ανεμοδαρμένη παραλία, η λιμνοθάλασσα, τα δασώδη μονοπάτια και τα ανοιχτά λιβάδια θα είναι ελεύθερα για το κοινό».

Με κόκκινο το σημείο όπου βρίσκεται το κτήμα της Τζάκι Κένεντι στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ

Η οικογένεια Κένεντι διατηρεί 95 στρέμματα στην ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών.

Η περιοχή ήταν μια κτηνοτροφική και κυνηγετική μονάδα, όταν το αγόρασε η Τζάκι το 1979 για μόλις 1 εκατ. δολ.

Το ακίνητο διατέθηκε στην αγορά πέρυσι για 65 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν εκείνη πέθανε το 1994, ανέλαβε να το συντηρεί η κόρη της Καρολάιν Μπουβιέ Κένεντι.

«Η οικογένειά μας έχει προσπαθήσει να είναι άξια φύλακας αυτού του υπέροχου αλλά και εύθραυστου φυσικού οικοτόπου τεράστιας πολιτιστικής σημασίας», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με δύο εξαιρετικούς οργανισμούς του νησιού, ώστε να μπορέσει το ευρύ κοινό να βιώσει την ομορφιά του τοπίου» πρόσθεσε.

Ξεναγηθείτε, κάτω, στο κτήμα της Τζάκι