225
Ο Γρηγόρης Λέτσιος, διευθυντής του σχολείου στο Δαμάσι, κατά τη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη | Twitter

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διευθυντή που έσωσε μαθητές από τον σεισμό

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 20:07
Ο Γρηγόρης Λέτσιος, διευθυντής του σχολείου στο Δαμάσι, κατά τη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
|Twitter

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διευθυντή που έσωσε μαθητές από τον σεισμό

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 20:07

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γρηγόρη Λέτσιο, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

«Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη», είπε ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του. «Δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε τέτοιο σεισμό», του είπε και επισήμανε πως δεν είναι μια περιοχή που έχει δώσει τέτοιους σεισμούς στο παρελθόν. Ακόμη τόνισε ότι «πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους με τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα».

«Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο», απάντησε ο κ. Λέτσιος.

Κλείνοντας το τηλεφώνημα ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι, αν το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο, το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, απαντώντας στο σχόλιο του διευθυντή ότι «εφόσον δεν έχουμε κανένα θύμα, κανέναν τραυματισμό θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο».

Το σχολείο στεγαζόταν σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1938, όπως είπε ο διευθυντής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News