364
Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. κρατούν ένα σεντόνι για να κρύψουν τη σορό της γυναίκας | INTIMENEWS

Θρίλερ με νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι: Νεκρή 40χρονη με μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2024, 09:52
Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. κρατούν ένα σεντόνι για να κρύψουν τη σορό της γυναίκας
|INTIMENEWS

Θρίλερ με νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι: Νεκρή 40χρονη με μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2024, 09:52

Συναγερμός σήμανε, το πρωί της Πέμπτης, στην Αστυνομία για γυναίκα η οποία εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη στη μέση του δρόμου, στην περιοχή των Αχαρνών, στο Μενίδι.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, οι οποίοι εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή, έχοντας στην κοιλιά της καρφωμένο ένα μαχαίρι.

Πρόκειται για μια γυναίκα, περίπου 40 ετών, υπήκοο Αλβανίας, η οποία εντοπίστηκε στη συμβολή της οδού Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Στο σημείο επρόκειτο να σπεύσει ιατροδικαστής, ενώ γίνονται έρευνες στο σημείο για άλλα στοιχεία ή για τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η γυναίκα είχε κάνει τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ηλικίας 50 ετών. Η τελευταία την Τρίτη του Πάσχα. Μάλιστα ο 50χρονος συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές:

Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύζυγό της τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία:

Στις 3 Απριλίου 2013. Τότε ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Τότε ο δράστης συνελήφθη εκ νέου και επίσης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Υπήρξε δικαστική απόφαση με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, η ίδια, όμως, φέρεται να το είχε επιτρέψει από το 2018.

Στις 7 Μαΐου 2024. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε ρητή δικάσιμο για αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και τον άφησε ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. τήρησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ενημέρωση για το «Panic Button» και χορήγηση κωδικού για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή και για τη δυνατότητα μεταφοράς της γυναίκας σε δομή φιλοξενίας και η ίδια αρνήθηκε.

Επίσης ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος ενδοοικογενειακής βίας κάλεσε τη γυναίκα δύο ημέρες μετά το συμβάν και του απάντησε ότι είναι εντάξει. Τότε, βέβαια, ίσως να ήταν «εντάξει» η 40χρονη –δύο ημέρες μετά κείτονταν νεκρή στη συμβολή της οδού Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζουν ότι ενώπιον του εισαγγελέα τέθηκε ο φάκελος με το ιστορικό του δράστη, στο οποίο υπήρχαν σαφείς αναφορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από το 2013 μέχρι σήμερα αλλά, όπως υποστηρίζουν, «η υπόθεση δεν αξιολογήθηκε σωστά από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...