404
Κινέζος τουρίστας θαυμάζει Ελλάδα. Κάποιοι «αγόρασαν» κιόλας Ελλάδα, αλλά με κάποια θαυματουργά POS | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Villa Costa

Τι λέει η ΕΤΕ για την κομπίνα με τα POS του Παπαευαγγέλου και τους Κινέζους

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 13:47
Κινέζος τουρίστας θαυμάζει Ελλάδα. Κάποιοι «αγόρασαν» κιόλας Ελλάδα, αλλά με κάποια θαυματουργά POS
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Villa Costa

Τι λέει η ΕΤΕ για την κομπίνα με τα POS του Παπαευαγγέλου και τους Κινέζους

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 13:47

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε οριστικά η υπόθεση των μαζικών πωλήσεων ακινήτων σε Κινέζους με το μεγάλο κόλπο των POS της Εθνικής Τράπεζας και πρωταγωνιστή τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, τη σχετική έρευνα ανέλαβε η οικονομική εισαγγελία.

Την ίδια ώρα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην άμεση λήψη μέτρων για την εμπλοκή στελεχών της στο κόλπο που είχε στήσει ο κ. Παπαευαγγέλου προκειμένου να παρακάμπτει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς της Κίνας στις πωλήσεις των ακινήτων.

Στη σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η φύση των μέτρων που αποφάσισε το Δ.Σ., βέβαιη ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται η αποπομπή της γενικής διευθύντριας Λιανικής Τραπεζικής  Νέλλης Τζάκου και του επικεφαλής της Διεύθυνσης Καρτών Γιώργου Χατζηανδρέου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΤΕ, «μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, (το Δ.Σ. της Τράπεζας) προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους».

«Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών. Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το διοικητικό της συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση».

Πρόεδρος Μεσιτών: Καμία έκπληξη

Σε δηλώσεις του για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών, Γιάννης Ρεβύθης, παραδέχθηκε ότι οι αποκαλύψεις για το κόλπο που είχε στήσει ο Παπαευαγγέλλου μέσω της εταιρείας του, δεν τον εκπλήσσουν.

«Δεν υπάρχει καμία έκπληξη στον κλάδο των μεσιτών και στην κτηματαγορά για την συγκεκριμένη πυραμίδα αγοραπωλησιών σε Κινέζους.Ήταν γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που σε συνεργασία με κινεζικά πρακτορεία αγόραζαν και αγοράζουν διαμερίσματα σε εξευτελιστικές τιμές, τα οποία μετέπειτα τα μεταβίβαζαν ατομικά σε Kινέζους εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ από αυτή την διαδικασία και οι τελικοί αγοραστές έπαιρναν την άδεια παραμονής στην χώρα μας», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Για τον λόγο αυτό», τόνισε ο κ. Ρεβύθης, «στον κλάδο των μεσιτών που έχουν νόμιμες άδειες και ασχολούνται με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων, ελάχιστοι ήταν  αυτοί που ασχολούνταν με κινέζους αγοραστές».

Και «είναι πολύ λογικό», πρόσθεσε, «διότι ούτε μπορούσαν να αγοράσουν ακίνητα και να τα μεταπωλήσουν ούτε είχαν τις διασυνδέσεις με αυτά τα κινεζικά πρακτορεία».

«Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα από τις δικαστικές αρχές, θα λάμψει η αλήθεια σε αυτή την περιβόητη πυραμίδα και πώς είχε στηθεί όλο αυτό το παιχνίδι εις βάρος και των κινέζων – τελικών αγοραστών και αυτών που πωλούσαν τα ακίνητα τους σε εξευτελιστικές τιμές», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των Μεσιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...