251
Η πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ινδονησία, Λιουντμίλα Μποροβίεβα, υποδέχεται τον Σεργκέι Λαβρόφ στο Μπαλί | Sonny Tumbelaka/Pool via REUTERS

Θρίλερ με τον Λαβρόφ στο Μπαλί: Εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2022, 11:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/11/2022, 12:08
Η πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ινδονησία, Λιουντμίλα Μποροβίεβα, υποδέχεται τον Σεργκέι Λαβρόφ στο Μπαλί
|Sonny Tumbelaka/Pool via REUTERS

Θρίλερ με τον Λαβρόφ στο Μπαλί: Εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2022, 11:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/11/2022, 12:08

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί της Ινδονησίας για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20): αυτό μετέδωσε τη Δευτέρα το Associated Press, επικαλούμενο ινδονήσιους αξιωματούχους.

Δύο πηγές έκαναν λόγο για καρδιακό περιστατικό, όμως η Μαρία Ζαχάροβα, η γνωστή και μη εξαιρετέα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την προσφιλή της τακτική, υποστήριξε ότι η είδηση αποτελεί «fake news».

Αργότερα, ο Λαβρόφ βγήκε από το νοσοκομείο. «Η υγεία του είναι καλή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τσεκ απ και επέστρεψε αμέσως», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπαλί, Ουαγιάν Κόστερ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Λαβρόφ βρίσκεται στο ξενοδοχείο του και ετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής της G20.

Η Ζαχάροβα ανήρτησε μία φωτογραφία του ρώσου υπουργού Εξωτερικών από το ξενοδοχείο του, όπως ανέφερε η ίδια, στην οποία φοράει τισέρτ με σχέδιο του διάσημου αμερικανού καλλιτέχνη Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και σορτσάκι. «Γράφουν για καμιά δεκαριά χρόνια ότι ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος… αυτό το είδος του παιγνιδιού δεν είναι καινούργιο στην πολιτική», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ με τισέρτ του Μπασκιά και σορτσάκι στο ξενοδοχείο του μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα – Maria Zakharova via Telegram/Handout via REUTERS

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Ο Λαβρόφ έχει αναλάβει να εκπροσωπεί στην σύνοδο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ως γνωστόν έχει αποφύγει να ταξιδέψει στο Μπαλί, προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση με τους άλλους 19 για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...