376
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παλαιότερη φωτογραφία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. | INTIMEnews

Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Αφήστε την ΕΛ.ΑΣ έξω από τα εσωκομματικά σας προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 10:49
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παλαιότερη φωτογραφία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
|INTIMEnews

Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Αφήστε την ΕΛ.ΑΣ έξω από τα εσωκομματικά σας προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 10:49

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στο Μοσχάτο, με δηλώσεις στελεχών όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που έσπευσε να δικαιολογήσει την «παρέμβαση» του βουλευτή Χανίων (εδώ) στους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο στην ψαροταβέρνα, στηλίτευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρατήσει μακριά από τα εσωκομματικά του την Ελληνική Αστυνομία.

«Αφήστε την Ελληνική Αστυνομία έξω από τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twiiter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Νωρίτερα σε εμφάνισή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολόγησε πλήρως την αντίδραση του κ. Πολάκη στη θέα των αστυνομικών που έκοψαν το πρόστιμο στον εργαζόμενο της ταβέρνας, λέγοντας ότι και ο ίδιος θα αντιδρούσε έντονα απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία, όπως χαρακτήρισε τον έλεγχο Covid στο κατάστημα και την επιβολή του προστίμου.

«Η “καραμέλα” Πολάκη έχει λιώσει», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Αν βλέπατε αστυνομικό όργανο να αυθαιρετεί απέναντι σε πολίτη θα παρεμβαίνατε; Ναι ή όχι;», ρώτησε, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης διαπίστωσε αυθαιρεσία που επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους αυτόπτες μάρτυρες στο κατάστημα».

Αν νομίζετε ότι θα κυβερνήσετε με το «νόμος και τάξη» και την Αστυνομία, είστε γελασμένοι, παρατήρησε ο βουλευτής Α’ Αθήνας και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Το κράτος Μητσοτάκη είναι κράτος αυθαιρεσίας, απέναντι σε αυτό κράτος η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μηδενική, δεν θα κυβερνάτε με την αστυνομία και τα ΜΑΤ», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Τζανακόπουλος.

Οικονόμου: «Ζήτημα δημοκρατίας»

Για ζήτημα δημοκρατίας έκανε λόγο από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Πολάκη.

«Ελλάδα -είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα- είναι κράτος δικαίου και υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και διαδικασίες. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά η ταύτιση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πολάκη που δείχνει να αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...