426
Ο αλιγάτορας είχε μήκος 4,2 μ. και ζύγιζε 360 κιλά | Twitter

Τέσσερις Αμερικανοί έπιασαν τετράμετρο αλιγάτορα και έκαναν ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 19:45
Ο αλιγάτορας είχε μήκος 4,2 μ. και ζύγιζε 360 κιλά
|Twitter

Τέσσερις Αμερικανοί έπιασαν τετράμετρο αλιγάτορα και έκαναν ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 19:45

Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, στην πολιτεία του Αρκανσο, στις ΗΠΑ, έλαβε χώρα μία άνιση, αλλά και πάλι δύσκολη μάχη. Από τη μία μεριά βρέθηκαν τέσσερις άνδρες με τα όπλα τους, από την άλλη ένας κολοσσιαίος αλιγάτορας. Οπως συνήθως συμβαίνει, οι άνθρωποι επικράτησαν, μα ο λαβωμένος αλιγάτορας τραβούσε για ώρες τη βάρκα τους, απλώς με τη δύναμη του σώματός του.

Οπως αναφέρουν οι Times, ο τετράμετρος αλιγάτορας πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος του είδους του που έχει πιαστεί ποτέ στα χρονικά της πολιτείας. Ηταν το μακρινό 1828, όταν στο ποτάμι Αρκανσο, από το οποίο πήρε και το όνομα της η πολιτεία, θανατώθηκε ένας λίγο μικρότερος αλιγάτορας.

Στα επόμενα 150 χρόνια, ο πληθυσμός του είδους στον αμερικανικό Νότο μειώθηκε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η πολιτεία του Αρκανσο να κάνει «εισαγωγή» χιλιάδων αλιγατόρων από τη γειτονική Λουίζιανα, για να μειώσει τον αριθμό των φιδιών και των χελωνών στην περιοχή.

Το 2008, όμως, η κατάσταση αντιστράφηκε και πλέον η πολιτεία ήθελε να ελέγξει τον πληθυσμό των αλιγατόρων.

Για αυτό τον λόγο, τα τελευταία 12 χρόνια διεξάγεται ένα ετήσιο κυνήγι αλιγατόρων. Φέτος, δόθηκε σε 38 άτομα, που επιλέχτηκαν με κλήρωση, η άδεια να σκοτώσουν έναν αλιγάτορα σε συγκεκριμένες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Ενας από τους «τυχερούς» ήταν ο Τράβις Μπίρντεν, που μαζί με τον πατέρα, τον αδελφό και έναν φίλο του, νοίκιασαν μία βάρκα και άρχισαν την περιπέτεια τους στη λίμνη Μέρισακ. Οταν έπεσε η νύχτα, μπήκαν στη λίμνη, ψάχνοντας στην επιφάνεια για «κόκκινα μάτια».

Δεν χρειάστηκε να ψάξουν για πολλή ώρα. Υπήρχαν εκατοντάδες αλιγάτορες, μα την προσοχή τους τράβηξε ένας που είχε ασυνήθιστα μεγάλες διαστάσεις. Εσβησαν τη μηχανή και ο Μπίρντεν τού επιτέθηκε με την τρίαινα ψαρέματος του, όπως προστάζουν οι οδηγίες που είχε εκδώσει η πολιτεία.

Το ζώο κατάφερε να τραβήξει τη βάρκα τους απλώς με τη δύναμη του σώματός του για δύο ώρες, μέχρι που κουράστηκε και οι άνδρες το αποτελείωσαν με έναν πυροβολισμό.

Αν, όμως, νόμιζαν πως η δουλειά τους είχε τελειώσει εκεί, τότε ήταν κυριολεκτικά βαθιά νυχτωμένοι. Προσπάθησαν να σηκώσουν την τεράστια σορό στη βάρκα, μα αυτό αποδείχτηκε απλώς αδύνατον. Τελικά, χρειάστηκε να περιμένουν τη βοήθεια μιας άλλης ομάδας κυνηγών, για να μεταφέρουν το άτυχο πλάσμα στη στεριά.

«Κρατούσαν τη μία μεριά και εμείς κρατούσαμε την άλλη. Δεν νομίζω πως θα με συγχωρήσει ποτέ η πλάτη μου. Το πλάσμα ζύγιζε 360 κιλά» δήλωσε ο 31χρονος Μπίρντεν, που τώρα καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με τη σορό.

Πιθανότατα, θα τη δωρίσει σε κάποιο μουσείο, καθώς, όπως ήταν λογικό, δεν έχει κάποιο παραπανίσιο δωμάτιο στο σπίτι του που να χωρά το σώμα ενός τετράμετρου αλιγάτορα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...