390
Γκρίζος παπαγάλος που διασκεδάζει τα μικρά παιδιά βρίζοντας χωρίς δόλο θέλει πιπέρι στο στόμα; | Lincolnshire Wildlife Park

Το ‘πε, το ‘πε ο παπαγάλος τού ζωολογικού κήπου: «Fuck off!»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 22:00
Γκρίζος παπαγάλος που διασκεδάζει τα μικρά παιδιά βρίζοντας χωρίς δόλο θέλει πιπέρι στο στόμα;
|Lincolnshire Wildlife Park

Το ‘πε, το ‘πε ο παπαγάλος τού ζωολογικού κήπου: «Fuck off!»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 22:00

Στην Ελλάδα του ‘80 η έννοια της «παπαγαλίας» δραπέτευσε από τις σχολικές αίθουσες και έλαβε καινούργια παιδευτική σημασία όταν ο ελαφρολαϊκός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής έψαλε στον Ορθρο των σκυλάδικων τι είναι ικανός να κάνει ένας παπαγάλος σε μία ερωτική σχέση μεταξύ διπόδων.

Στη Βρετανία του σήμερα ο κόσμος έμαθε όχι τι μπορεί να κάνει ένας παπαγάλος από μόνος του, αλλά τι… debate (πολύ ανώτερο εκείνου των Τραμπ και Μπάιντεν) καταφέρνει ένα μικρό γκρουπ παπαγάλων, μια παλιοπαπαγαλοπαρέα ας πούμε, όταν τα δίποδα την αφήνουν στην άγρια ησυχία της και δεν της βάζουν πιπέρι στο στόμα. (Προς Θεού, μη φθάσουμε και στον φονικό μαϊντανό!)

Τις λεπτομέρειες από τα άγρια ήθη της ζούγκλας που μεταφέρθηκαν στον αστικό χώρο έδωσε ο Guardian.

Από το Lincolnshire Wildlife Park διακόσιοι γκρίζοι αφρικανικοί παπαγάλοι παρελήφθησαν τον περασμένο Αύγουστο για να εμπλουτίσουν τη συλλογή του και για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες του, δηλαδή τα μικρά παιδιά και τους υπομονετικούς συνοδούς τους. Μεταξύ αυτών των εξωτικών πουλιών βρισκόταν και η προαναφερθείσα παλιοπαρέα, η οποία ήταν διαβολεμένα ζωηρή.

Οι αλανιάρηδες παπαγάλοι Μπίλι, Ελσι, Ερικ, Τζέιντ και Τάισον άρχισαν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους βαριές κουβέντες, δηλαδή την κοινότοπη αγγλική βρισιά «fuck off!» που σε στέλνει επειγόντως στο κρεβάτι για τα περαιτέρω. Οταν η διεύθυνση αυτού του ζωολογικού κήπου αντελήφθη τον χυδαίο διάλογο των παπαγάλων έλαβε τα μέτρα της, αλλά μάλλον ήταν αργά. Τα παιδάκια είχαν προλάβει να ακούσουν. Και όχι μόνο είχαν ακούσει και είχαν κατανοήσει, αλλά είχαν ξεκαρδιστεί και στα γέλια αφού τόσο πολύ τους άρεσε το σόου των παπαγάλων.

«Ναι, το διαπιστώσαμε. Βέβαια, είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε και να ακούμε παπαγάλους που βρίζουν, αλλά πέντε μαζί ποτέ» ομολόγησε ο Στιβ Νίκολς υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου. «Αυτοί οι πέντε φαίνεται ότι απολαμβάνουν το εν χορώ βρισίδι».

Μετά τον εντοπισμό τους οι παπαγάλοι χωρίστηκαν ώστε να ηρεμήσουν. Ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα με την παρέα τους: «Κανείς δεν είχε διαμαρτυρηθεί για αυτούς τους παπαγάλους», είπε ο Νίκολς, «ωστόσο τους χωρίσαμε για χάρη των νέων επισκεπτών μας και με την ελπίδα ότι θα ηρεμούσαν».

Καλά… Κατάλαβε και ο ίδιος ο Νίκολς ότι υπερέβαλε σε καθωσπρεπισμό και αμέσως διόρθωσε: «Οι επισκέπτες μάς πληροφόρησαν σχετικώς, αλλά βρήκαν την παρέα των πέντε διασκεδαστική. Δεν μας έκαναν παράπονα» ομολόγησε.

Και κατέληξε: «Οταν ένας παπαγάλος λέει ‘fuck off!’, φαίνεται ότι διασκεδάζει πολύ τους ανθρώπους. Αυτοί οι πέντε έφεραν ένα μεγάλο χαμόγελο σε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά».