364
Οι πρώτες ώρες της τραγωδίας. Εχουν περάσει τρεις και πλέον εβδομάδες και οι σταθμάρχες ακόμα να απολογηθούν | Stringer / SOOC

Τέμπη: Νέα προθεσμία για τους δύο σταθμάρχες – Τι θα ισχυριστούν

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 12:43
Οι πρώτες ώρες της τραγωδίας. Εχουν περάσει τρεις και πλέον εβδομάδες και οι σταθμάρχες ακόμα να απολογηθούν
|Stringer / SOOC

Τέμπη: Νέα προθεσμία για τους δύο σταθμάρχες – Τι θα ισχυριστούν

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 12:43

Νέα προθεσμία, για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ζήτησαν και πήραν την Παρασκευή από τον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για τον συμβασιούχο σταθμάρχη και τον δεύτερο σταθμάρχη που ήταν βάρδια το απόγευμα, πριν δηλαδή από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Μολονότι έχουν περάσει 24 ημέρες, οι δύο σταθμάρχες δεν έχουν ακόμα απολογηθεί στον ανακριτή.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώ ο άλλος σταθμάρχης την Τρίτη 28 Μαρτίου. Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας.

Oι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του αφορούσε σε οκτώ ώρες εργασία, άρα έφυγε γύρω στις 22:15, δηλαδή ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του. Δηλώνει συγκλονισμένος τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του για τον τραγικό θάνατο των 57 ανθρώπων και όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. Ο αορίστου χρόνου σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποφύγει ό,τι έγινε καθότι το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Με υπόμνημα 80 σελίδων θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου ο επιθεωρητής κυκλοφορίας.

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης ζήτησε κι έλαβε προσθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Θα ισχυριστεί ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο σταθμάρχες μέχρι τις 23:00 και θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

«Σιωπή και σεβασμός… Θα τα πούμε όλα… Έπρεπε και οι δύο σταθμάρχες να φύγουν στις 11… Το ωράριο εγκρίνεται με απόφαση του Διευθυντή Κυκλοφορίας», είπε ο Προϊστάμενος επιθεωρητής. Ο συνήγορός του μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας, ζητώντας «να μην μετατραπεί σε κριτήριο ενοχής».

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. «Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί» είπε. Η συνήγορός του είπε ότι ο εντολέας της είναι συγκλονισμένος και δηλώνει αθώος για την τραγωδία, καθώς το ωράριό του ήταν 8 ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...