317
«Μερικές φορές πρέπει και να φεύγεις», δήλωσε με νόημα ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου μετά την κατάρρευση των συνομιλιών | REUTERS

Τα «έσπασαν» Τραμπ – Κιμ, χωρίς συμφωνία στο Ανόι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 09:16
«Μερικές φορές πρέπει και να φεύγεις», δήλωσε με νόημα ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου μετά την κατάρρευση των συνομιλιών
|REUTERS

Τα «έσπασαν» Τραμπ – Κιμ, χωρίς συμφωνία στο Ανόι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 09:16

Αδοξο τέλος είχε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κατά τις 48ωρες συνομιλίες των δύο πλευρών δεν υπήρξε συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών προσβλέπουν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, κάνοντας λόγο για «εποικοδομητικές συζητήσεις» σε σχέση με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της.

«Μερικές φορές πρέπει και να φεύγεις», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε τόσο το γεύμα εργασίας των δύο ηγετών, όσο και η τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου. Αμφότεροι επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους (βίντεο κάτω) και πλέον όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επισπεύδεται η επιστροφή Τραμπ από το Βιετνάμ, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται καμία άλλη συνάντηση στο Ανόι.

Και μόνο που σηκώθηκε και έφυγε, σημείωναν αναλυτές για τον Ντόναλντ Τραμπ και την αιφνίδια τροπή που πήρε η συνάντηση κορυφής, είναι ενδεικτικό του πόσο μεγάλο ήταν το χάσμα με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα.

«Μερικές φορές πρέπει και να φεύγεις (από το τραπέζι των συνομιλιών)», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου (βίντεο κάτω) μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, ο αμερικανός πρόεδρος. Οπως είπε, οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε πλήρη άρση των κυρώσεων κατά της Βορείου Κορέας (κάτι που ζητούσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν) αν πρώτα δεν υπάρξει δέσμευση – υπόσχεση για πλήρη αποπυρηνικοποίηση από πλευράς της Πιόνγιανγκ.

«Θα μπορούσα 100% να έχω υπογράψει κάτι σήμερα, αλλά προτιμώ να το κάνω σωστά, παρά γρήγορα και βιαστικά», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός ότι ακυρώθηκε ακόμα και η υπογραφή του πρωτοκόλλου.

Με τη σειρά του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι έτρεφε ελπίδες για μεγαλύτερη πρόοδο (στις συνομιλίες του Ανόι), ωστόσο παρά τη μη συμφωνία, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος (δείτε κάτω το βίντεο τη δηλώσεών του).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...